Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Náramok, ktorý pomocou gest ovládane všetky zariadenia Apple

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
10. 1. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Na veľtrhu CES 2024 v Las Vegas bol odhalený zaujímavý náramok Mudra Band, ktorý nositeľom umožní bezdrôtovo ovládať všetky ich iOS / Mac zariadenia pomocou jediného náramku na hodinkách Apple Watch prostredníctvom ovládania gestami rukou.

Náramok Mudra Band, ktorý vyrába spoločnosť Wearable Devices, bol prvýkrát predstavený v beta verzii pred dvoma rokmi. Po tom, čo ho otestovali tisíce prvých používateľov, je teraz k dispozícii v stredných a veľkých veľkostiach prostredníctvom webovej stránky spoločnosti za cenu 349 USD (približne 319 EUR).

Náramok Mudra Band.

Zariadenie so silikónovým telom nahrádza sériový náramok na existujúcich hodinkách Apple Watch. Je vybavené elektronikou, ako je lítiovo-polymérová batéria, modul Bluetooth LE, flexibilná doska s plošnými spojmi, IMU (inerciálna meracia jednotka) a sústava senzorov povrchovej nervovej vodivosti.

Náramok Mudra Band.

V zlomku sekundy pred tým, ako používateľ urobí gesto prstom, snímače povrchovej nervovej vodivosti zisťujú nervové signály, ktoré prechádzajú z mozgu človeka cez zápästie do prstov. Tieto charakteristické signály sa spolu s údajmi o pohybe ruky z IMU priraďujú k špecifickým gestám a pohybom, ktoré zodpovedajú funkciám, ako je posúvanie, klikanie, zväčšovanie a ťahanie / upúšťanie.

Náramok Mudra Band.

Tieto príkazy sa bezdrôtovo prenášajú cez Bluetooth do spárovaného iPhonu, iPadu, AppleTV alebo počítača Mac. Používatelia môžu medzi týmito zariadeniami vyberať ťuknutím na obrazovku svojich hodiniek Apple Watch, na ktorých je spustená aplikácia Mudra.