Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Modulárny hojdací stan SkyNest funguje ako celok alebo po častiach

Modulárny hojdací stan SkyNest funguje ako celok alebo po častiach
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
22. 4. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Modulárny systém SkyNest v sebe spája stan, hojdaciu sieť, sieťku proti hmyzu a prístrešok proti dažďu do jedného balenia, ktoré sa dá použiť ako celok alebo v samostatných komponentoch. Vývojári tvrdia, že je priestrannejší ako iné závesné stany s hojdacou sieťou a ľahšie sa aj stavia.

V predvolenej konfigurácii hojdacieho stanu SkyNest, ktorý vyrába hongkonská spoločnosť TravelBird, sú jeho hojdacia sieť, sieťka proti hmyzu a plachta proti dažďu na okrajoch zazipsované. Celá výbava sa pritom dá napchať do pribaleného vreca s rozmermi 279 x 279 x 170 mm.

Nastavenie hojdacieho stanu SkyNest je len otázkou vytiahnutia z vreca, položenia na zem medzi dva stromy, ovinutia a utiahnutia jeho dvoch popruhov nylonovej hojdacej siete okolo týchto stromov a potom upevnenia šiestich kotiev na zem po oboch stranách. Spoločnosť TravelBird tvrdí, že celý proces trvá len jednu minútu, aj keď to znie ako trochu odvážne tvrdenie.

Modulárny hojdací stan SkyNest.

Používateľ potom môže vstúpiť do stanu z ktorejkoľvek strany rozopnutím sieťky proti hmyzu. Keď sa dostane dovnútra, ocitne sa v interiéri, o ktorom výrobca tvrdí, že je podstatne širší ako väčšina ostatných hojdacích stanov. Potom môže používateľ ukladať predmety, ako sú fľaše s vodou, okuliare, baterky alebo smartfóny, do tašky nad hlavou, ktorá sa posúva pozdĺž hrebeňa hojdacej siete.

Samotná hojdacia sieť je vyrobená z dvoch vrstiev 20-denierového nylonu, s nepremokavou vrstvou na spodnej strane a mäkšiou ripstop vrstvou na vrchu. Medzi tieto vrstvy možno vložiť kempingový matrac tretej strany a zavesiť ho na miesto v rohoch, aby sa nezhlukoval. Spoločnosť TravelBird ponúka aj nafukovací matrac špecifický pre daný systém, ktorý je k dispozícii ako voliteľná výbava. Štyri háčiky na každej strane hojdacej siete navyše umožňujú používateľom pridať externú podšívku tretej strany, ktorá zabráni premrznutiu v chladnom počasí.

Plachta proti dažďu je vyrobená z 20 denierového ripstop nylonu potiahnutého silikónom, ktorý je vodotesný PU3000 mm a blokuje ultrafialové svetlo UPF50+.

Modulárny hojdací stan SkyNest.

Rôzne časti hojdacieho stanu SkyNest je pritom možné odzipsovať a používať aj samostatne alebo vo dvojici. Hojdacia sieť môže byť použitá napríklad samotná, alebo môže byť voľne zavesená ako stolička, pričom plachta proti dažďu tvorí vrchnú striešku. Plachta môže byť tiež zavesená nad varnými plochami alebo postavená na zemi a podopretá trekingovými palicami, aby vytvorila jednoduchý prístrešok.

Modulárny hojdací stan SkyNest je k dispozícii prostredníctvom startup kampane na portáli Kickstarter za cenu od 179 dolárov (okolo 168 euro). Plánovaná maloobchodná cena je 279 dolárov (asi 262 euro). Distribúcia prvých kusov pre podporovateľ kampane by sa mala začať v auguste tohto roku.