Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Farebný elektronický poznámkový blok zjednoduší mobilnú produktivitu

Farebný elektronický poznámkový blok zjednoduší mobilnú produktivitu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
23. 4. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Po uvedení svojho prvého elektronického poznámkového bloku (e-note) s technológiou elektronického atramentu v minulom roku sa spoločnosť PocketBook teraz rozhodla pridať farebný E Ink model. 10,3-palcový Eo je postavený na technológii Kaleido 3 a má vstavaný fotoaparát, osemjadrový procesor a duálne reproduktory.

Na rozdiel od väčšiny elektronických čítačiek sa e-poznámkové bloky môžu pochváliť väčším displejom veľkosti tabletu, ktorý je šetrný k očiam a dodáva sa so vstupom pre dotykové pero pre produktívne aplikácie. Niektoré, ako napríklad aj nový model Eo, sa dodávajú i s fotoaparátom, ktorý „umožňuje používateľom bez námahy zachytávať fotografie a pridávať k nim ručne písané komentáre alebo náčrty“. Spoločnosť PocketBook tiež hovorí, že jej elektronický poznámkový blok by mohol pomôcť používateľom vytvárať jedinečné meme alebo im pomôcť s dizajnom interiéru.

Elektronický poznámkový blok s farebný E Ink Kaleido 3 displejom PocketBook Eo.

Dotykový displej s technológiou E Ink Kaleido 3 má farebnú hĺbku 4 096 farieb a rozlíšenie 930 x 1 240 pixelov pri hustote 150 pixelov na palec. To nie je výzvou pre ostrosť a živé farby bežných tabletov, no malo by to byť pre oči šetrnejšie, najmä počas dlhých sedení. K dispozícii je aj režim s rozlíšením 1 860 x 2 480 pixelov v odtieňov sivej pri hustote 300 pixelov na palec. Displej je navyše plne čitateľný na jasnom slnečnom svetle a dodáva sa s predným LED osvetlením, ktoré je možné vyladiť pre jas a teplotu farieb.

Pod kapotou sa ukrýva osemjadrový procesor s taktom 2,3 GHz, ktorý sľubuje svižný výkon, a ktorý je podporovaný operačnou pamäťou 4 GB RAM a 64 GB úložiskom, samozrejme s možnosťou jeho rozšírenia prostredníctvom microSD karty. E-poznámkový blok beží na operačnom systéme Android 11, čo v žiadnom prípade nie je najnovšou verziou, ale na daný účel by mal postačovať. Je tu aj podpora pre 17 formátov kníh, dokumentov a grafiky.

Elektronický poznámkový blok s farebný E Ink Kaleido 3 displejom PocketBook Eo.

Nechýbajú integrované bezdrôtové technológie Bluetooth 5.0 a dvojpásmové Wi-Fi, pričom tá druhá umožňuje prístup k úložisku PocketBook Cloud, službe odosielania e-mailom a funkcii zdieľania súborov. Kľúčové špecifikácie dopĺňa štvorica mikrofónov a duálne reproduktory na nahrávanie nápadov a prehrávanie audiokníh a hudby. Batéria s kapacitou 4 000 mAh sa nabíja cez port USB-C. Spoločnosť PocketBook nešpecifikuje jej výdrž, no vďaka nízkej spotrebe energie zobrazovacej technológie E Ink by mala byť viac než dostatočná.

Elektronický poznámkový blok s farebný E Ink Kaleido 3 displejom PocketBook Eo by mal byť k dispozícii už „čoskoro“ a bude sa predávať za cenu 569 EUR.

Elektronický poznámkový blok s farebný E Ink Kaleido 3 displejom PocketBook Eo.