Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Multifunkčný nástroj inšpirovaný puškou obsahuje pero, baterku a páčidlo

Multifunkčný nástroj inšpirovaný puškou obsahuje pero, baterku a páčidlo
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
16. 4. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Perá, baterky a páčidlá sú užitočné a nový modulárny multifunkčný nástroj BoltLite vtesnal všetky tri do vodotesného titánového tela. Môže byť prenášaný ako jeden pevný celok alebo rozložený na kusy podľa situácie.

Toto multifunkčné zariadenie, ktoré vyrába spoločnosť TiMate, je vybavené vlastnou baterkou, ktorú je možné otočením hlavy nastaviť na vysoký jas 120 lúmenov alebo nízky jas 20 lúmenov. K dispozícii je tiež režim blikania s jasom 300 lúmenov pre situácie, keď používateľ jednoducho potrebuje byť videný.

Titánový multifunkčný nástroj TiMate BoltLite.

Vďaka magnetickej základni baterky ju možno stiahnuť z hlavného tela multifunkčného nástroja BoltLite a prilepiť ju na akýkoľvek feromagnetický povrch, ako je napríklad otvorená kapota auta. Jedno 40-minútové nabitie batérie prostredníctvom portu USB-C by údajne malo poskytnúť energiu na štyri hodiny používania, no pravdepodobne v režime nízkeho výkonu.

Hrot guľôčkového pera je zasunutý, keď sa nepoužíva, a v prípade potreby sa nasunie pomocou mechanizmu veľmi podobného aký je v puške. Pero obsahuje náplne typu LAMY M22 a má na vonkajšej strane vyleptaný špirálový vzor pre extra priľnavosť.

Titánový multifunkčný nástroj TiMate BoltLite.

Medzi spodnou časťou baterky a hornou časťou pera sa nachádza páčidlo, ku ktorému sa používateľ dostane odskrutkovaním BoltLite v strede. Okrem jeho hlavného použitia na vypáčenie vecí, ako sú vrchnáky plechoviek, možno tento nástroj použiť aj ako plochý skrutkovač a otvárač škatúľ.

Otvor v páčidle navyše umožňuje jeho zavesenie, spolu s magneticky viazanou baterkou (bez pera) na kľúčenku. Odnímateľná dvojsmerná spona pritom umožňuje kompletnému nístroju BoltLite visieť z vrecka alebo opasku. No a keďže ide o titánový multifunkčný nástroj, nesmú chýbať dva sloty pre voliteľné liekovky trícia svietiaceho v tme. Celé zariadenie pritom váži uvádzaných 61,6 gramu a je vodotesné v štandarde IPX8. To znamená, že vydrží ponorenie do vody do hĺbky 1 meter po dobu 30 minút.

Titánový multifunkčný nástroj TiMate BoltLite.

Titánový multifunkčný nástroj BoltLite je ponúkaný prostredníctvom startup kampane na portáli Kickstarter za cenu od 75 USD (približne 71 EUR). Plánovaná maloobchodná cena je 99 USD (asi 93 EUR). Dodávka prvých kusov pre podporovateľov kampane by sa mala začať v auguste tohto roku.