Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Rýchly Svet technológií - 297

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
12. 4. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V Rýchlom Svete technológií s nami preletíte prehľadom zaujímavých informácií o najnovšom technologickom vývoji a výskume.

Po tom ako sa míľovými krokmi rozbehol dopredu vývoj zobrazovacích LED a OLED technológií, začali výrazne rásť aj uhlopriečky televízorov a tiež monitorov. Už to nie je len malé zariadenie, ktoré niekde položíme a keď treba, pohodlne mu zmeníme polohu. Narástli aj na váhe. A tak dostali priestor aj vývojári, ktorí sa špeciálne venujú inovatívnym ramenám pre zavesenie zobrazovacích jednotiek. Prinášame vám prehľad ich noviniek.

Čínska spoločnosť Lumi uviedla na veľtrhu CES 2024 viacero zaujímavých produktov. Patria sem napríklad aj modely odolných ramien na monitory, s plynovou pružinou. Tie sa vyznačujú naklápacou konštrukciou, ktorá zaisťuje plynulé nastavenie monitoru, ako aj prístupnejšou inštaláciou na vrchnej hrane stola. K dispozícii je aj rameno s flexibilnou pružinou, či mimoriadne odolné modely ramien, ktoré umožňujú horizontálnu alebo vertikálnu konfiguráciu dvoch monitorov.

Producent však myslel aj na hráčov, pre ktorých si pripravil štýlové rameno na monitor s rýchloupínacou doskou VESA, ktoré má optimalizovanú štruktúru naklápania a obsahuje RGB LED diódy. K dispozícii je aj model s pružinovým napínacím mechanizmom, pre plný rozsah pohybu, ktorý má tiež integrované RGB osvetlenie.

Filmových nadšencov poteší ultra tenký držiak televízora na stenu, z dielne Lumi, vďaka ktorému televízor zapadne bez problémov do akéhokoľvek interiéru. Držiak zaistí plynulý pohyb televízora s dostatočným rozsahom náklonu od +5 až do -10 stupňov. Ďalší model, LPA53ML, je zasa motorizovaný odolný konzolový držiak na televízor s uhlopriečkou od 43 až do 90 palcov. Poloha držiaku sa dá ovládať aj na diaľku, cez aplikáciu Tuya. Zaujímavým prírastkom je aj inteligentný sklopný stropný držiak na televízor, s výkonným motorom, ktorý si tiež prináša inteligentné diaľkové ovládanie cez aplikáciu Tuya.

Spoločnosť Lumi sa pochválila praktickým trojstupňovým, dvojmotorovým, výškovo nastaviteľným stolom a jednomotorovým, výškovo nastaviteľným stolom, so zásuvkou. Ten dostal do výbavy praktický držiak na slúchadlá, porty USB-A a USB-C ako aj integrovanú plochu v doske, pre bezdrôtové nabíjanie mobilných zariadení. Tento stôl má navyše aj gyroskopický systém na vyhýbanie sa prípadným prekážkam pri zdvíhaní alebo klesaní pracovnej dosky. Hráčov by mohol zasa zaujať stôl Infinity Gaming Desk. Stôl sa vyznačuje najmä takzvanými tunelovými RGB svetlami v nohách, ktoré znázorňujú akoby nekonečný tunel.