Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Drevený inteligentný hub Mui Board 2 podporuje IoT protokol Matter

Drevený inteligentný hub Mui Board 2 podporuje IoT protokol Matter
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
25. 1. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Mui Board 2 je drevený ovládač inteligentnej domácnosti s certifikáciou IoT protokulu Matter, ktorý je určený na ovládanie inteligentných zariadení s podporou zdravého rodinného života. Vďaka podpore štandardu Matter umožňuje používateľom pripojiť širokú škálu zariadení pre bezpečný a prispôsobený zážitok z inteligentnej domácnosti.

Drevený ovládač inteligentnej domácnosti Mui Board 2 (alebo Mui Board Gen 2) z dielne japonskej spoločnosti Mui Lab, predstavuje filozofiu takzvanej „pokojnej technológie“. Funguje ako inteligentné domáce rozhranie s osvetleným dotykovým displejom, ktorý je zamaskovaný v páse dreva. Dá sa to opísať ako podlhovasté hmatové diaľkové ovládanie na stenu pre všetky veci spojené s inteligentnou domácnosťou, ktoré sa prezentuje skôr ako jemný dotyk technológie než ako stále žiariace rušivé zariadenie.

Drevený ovládač inteligentnej domácnosti Mui Board 2 s podporou IoT protokolu Matter.

Aktualizovaná inteligentná drevená doska mui Board Gen 2 získala dôležitý vyvíjajúci sa štandard interoperability pre inteligentné domácnosti. Reč je o jedinečnom protokole, ktorý umožňuje rôznym značkám, zariadeniam a systémom, aby porozumeli iným rôznym značkám, zariadeniam a systémom a fungovali tak v koordinácii. Norma spája stále divoký svet zariadení internetu vecí do bezpečného a ľahšie spravovateľného ekosystému, ktorý poskytuje oveľa inteligentnejšie používateľské prostredie. S IoT štandardom Matter sa už od používateľov nevyžaduje, aby museli mať prístup k ovládacím prvkom cez množstvo uzavretých aplikácií a systémov, ktoré nie sú schopné komunikovať s inými.

Drevený ovládač inteligentnej domácnosti Mui Board 2 s podporou IoT protokolu Matter.

Drevený ovládací hub pre inteligentné zariadenia Mui Board 2 je tak určený na pripojenie a ovládanie s akýmkoľvek IoT zariadením podporujúcim protokol Matter, či už ide o osvetlenie, audio, systémy pre vykurovanie a klimatizáciu, či akúkoľvek inú technológiu inteligentnej domácnosti. A to všetko pomocou príjemného dotykového displeja. ktorý jednoducho prispôsobí svoje používateľské rozhranie tak, aby zobrazovalo informácie a ovládacie prvky na všetkých zariadeniach integrovaných do ekosystému.

Drevený ovládač inteligentnej domácnosti Mui Board 2 s podporou IoT protokolu Matter.

Výrobca pridal aj nové rituálne interakcie, ako je funkcia ovládania scény jedným klepnutím s názvom „Touch on Wood“, ktorá podporuje hlbšie spojenie s prírodou a energeticky uvedomelými ovládacími prvkami inteligentnej domácnosti, ako je nastavenie termostatu a okenných žalúzií pre zlepšenie energetickej účinnosti.

Drevený ovládač inteligentnej domácnosti Mui Board 2 s podporou IoT protokolu Matter.

Drevený ovládač inteligentnej domácnosti Mui Board 2 s podporou IoT protokolu Matter je momentálne súčasťou už štedro financovanej startup kampane na portáli Kickstarter. Akciová cena pre podporovateľov bola stanovená na 499 dolárov (asi 459 euro). Plánovaná maloobchodná cena po skončení kampane bude 799 dolárov (okolo 735 euro). Ak všetko pôjde podľa plánov, distribúcia by sa mala rozbehnúť v decembri 2024.