Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nákladný e-bicykel Orox je pripravený na dobrodružstvá mimo mesta

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
27. 2. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Tern navrhla nový elektrický bicykel Orox, ktorý v sebe kombinuje aspekty horského bicykla, trekingového bicykla a nákladného bicykla. Tento dvojkolesový tátoš do každého počasia využíva výkon elektromotora Bosch a je pripravený na dlhé výlety do divočiny.

Na poháňanie jazdcov a ich vybavenia na drsných lesných cestách a náročných stúpaniach sa spoločnosť Tern rozhodla pre stredový elektromotor Bosch Performance CX, ktorý podporí šliapanie do pedálov do maximálnej rýchlosti 25 km / h. Elektromotor napája štandardne vyberateľná batéria s kapacitou 725 Wh alebo 800 Wh. Nákladný e-bicykel je však pripravený na voliteľné vybavenie s dvoma batériami. Jedna je v ráme a druhá za sedadlom. Táto kombinácia pritom poskytne dojazd až 322 kilometrov na jedno nabitie, v závislosti od hmotnosti jazdca a jeho výbavy.

Terénny nákladný e-bicykel Tern Orox.

Spoločnosť uvádza, že batéria, nabíjačka, pohonná jednotka a displej boli testované a certifikované podľa noriem UL 2849, takže sú vhodné do každého počasia. Základné informácie o jazde sa pritom zobrazujú na displeji Bosch Kiox 300 a systém spolupracuje so sprievodnou mobilnou aplikáciou cez Bluetooth pre ešte väčšiu kontrolu, podrobnú navigáciu, bezplatné aktualizácie či inteligentné sledovanie alarmu / GPS prostredníctvom predplatného služby Flow+ (12 mesiacov bezplatného používania je v cene).

Terénny nákladný e-bicykel Tern Orox.

Všestranný nákladný e-bicykel Orox je schopný uniesť celkom až 210 kilogramov, vrátane jazdca a výstroja / spolujazdca, pri prejazde mestskými ulicami, alebo 180 kilogramov, keď sa púšťa do terénu. Hliníkový rám 6061 obsahuje aj integrované ťažné zariadenie, ktoré je údajne kompatibilné s väčšinou cyklistických prívesov. Tento rám je k dispozícii v dvoch veľkostiach, aby vyhovoval jazdcom s výškou od 1,55 do 1,95 metra. Spoločnosť Tern poverila EFBE Prüftechnik v Nemecku, aby vykonala prísne štrukturálne testy, aby sa zaistilo, že nákladný e-bicykel vydrží „náročné používanie v teréne“.

Terénny nákladný e-bicykel Tern Orox.

E-bicykel sa dá vybaviť 4-palcovými pneumatikami Schwalbe Johnny Watts alebo pneumatikami Vee Snowball, ktoré sú pripravené na použitie na 27,5-palcových kolesách. K dispozícii je aj možnosť s 29-palcovými kolesami obalenými v 2,6-palcových pneumatikách. . Rám a vidlica môžu pojať aj 26-palcové kolesá s 5-palcovými širokými pneumatikami, no jazdci si túto možnosť budú musieť zabezpečiť sami.

Hoci pneumatiky nepochybne absorbujú nerovný terén, chýba tu odpruženie, takže jazdci by sa mali pripraviť na otrasy. Spoľahlivú brzdnú silu tvoria štvorpiestikové hydraulické brzdy Magura s 203 mm kotúčmi. Odolné blatníky pomáhajú udržať striekajúcu vodu na uzde a viditeľnosť počas dňa, ako aj svietenie po zotmení sa dodáva prostredníctvom 700-lumenového širokého svetlometu, brzdového zadného LED svetla a voliteľných bočných svetiel.

Terénny nákladný e-bicykel Tern Orox.

Orox je možné nakonfigurovať s remeňovým pohonom Gates CDX a 14-rýchlostnou súpravou Rohloff Speedhub alebo reťazovým pohonom s 12-rýchlostnou súpravou Shimano Deore XT. Ceny začínajú od 6 499 USD (približne 5 987 EUR), čo je síce drahšie, no bicykle Tern sú vyrobené tak, aby vydržali. Výrobca tiež predstavil množstvo nových doplnkov, ktoré sa hodia k dobrodružnému nákladnému e-bicyklu, vrátane zadného nosiča, štítu proti dažďu, tašiek či nosiča psov.