Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

L'Oréal prináša prístupne riešenia kozmetiky pre každého

L'Oréal prináša prístupne riešenia kozmetiky pre každého
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
12. 1. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Napriek tomu, že na svete žije približne 1 miliarda ľudí so zdravotným postihnutím, kozmetický priemysel v minulosti nevyrábal produkty, ktoré by vyhovovali ich potrebám. Zmeniť to však chce spoločnosť L'Oréal, ktorá na CES 2023 predstavila dva asistenčné kozmetické produkty HAPTA a L'Oréal Brow Magic. Oba prinášajú prístupnosť a inkluzívnosť do odvetvia, ktorému tradične chýbajú.

Prvým predstaveným produktom spoločnosti L'Oréal je aplikátor na líčenie HAPTA. Je vyvinutý v spolupráci so spoločnosťou Verily Life Sciences, ktorá vytvorila technológiu pre Liftware, rad robotických vidličiek a lyžíc, ktoré pomáhajú ľuďom s pohybovými problémami pri jedení. Spoločnosť Verily Life Sciences je súčasťou skupiny Alphabet.

HAPTA je ručný počítačový aplikátor mejkapu pre ľudí s obmedzenou pohyblivosťou rúk alebo paží. Jeho používanie je prekvapivo jednoduché. Väčšia časť aplikátora HAPTA sa drží v ruke, pričom nadstavec na konci je spojený magnetmi, nie je tak potrebné žiadne skrutkovanie ani otváranie. Vo vnútri zariadenia sa nachádzajú snímače v reálnom čase a inteligentné ovládanie pohybu, ktoré udržujú rúž vo vzpriamenej polohe bez ohľadu na to, v akom uhle sa drží. Nástavec sa pritom otáča o 360 stupňov.

Zdroj: L'Oréal

Nástroj HAPTA bude uvedený na trh spolu s rúžom a nástavcom L'Oréal Lancôme koncom roka 2023. Očakáva sa, že v budúcnosti budú k dispozícii aj ďalšie aplikátory na líčenie. Spoločnosť chce neskôr uviesť jeden až dva ďalšie nadstavce, pre aplikovanie napríklad maskary a podkladovej bázy, ktoré by mohli byť dostupné v rokoch 2024 a 2025.

Druhým produktom je aplikátor L'Oréal Brow Magic. Tento elektronický aplikátor na obočie, vyvinutý v spolupráci so spoločnosťou Prinker, využíva technológiu Modiface AR, ktorá eliminuje potrebu množstva produktov a drahocenného času. Je to pritom prvý ručný elektronický aplikátor na obočie. A údajne funguje v priebehu niekoľkých sekúnd.

Zdroj: L'Oréal

Najskôr si treba naskenovať tvár pomocou aplikácie Brow Magic, ktorá využíva technológiu rozšírenej reality a ukazuje, ako budú možnosti úpravy obočia vyzerať na vašej tvári. Po výbere štýlu pohybujete zariadením po línii obočia jedným pohybom pre každé obočie. Nástroj má 2 400 malých trysiek s rozlíšením 1 200 dpi, ktoré na vašu tvár vytlačia stovky dočasných tetovaní pripomínajúcich chĺpky. Senzory v zariadení umožňujú lokalizovať chĺpky a podľa tlaku prispôsobí rýchlosť, akou sa aplikátor pohybuje. Na konci dňa môžete prípravok odstrániť štandardným odličovačom.

Pri uvedení na trh v roku 2023 bude k dispozícii deväť farieb. Očakáva sa, že jedna atramentová kazeta, do ktorej sa zmestia tri farby, vydrží pri každodennom používaní štyri až šesť mesiacov v závislosti od veľkosti obočia.

Zdroj: L'Oréal