Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Dasung predstavuje prvý 25,3-palcový farebný E Ink monitor

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
13. 9. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V roku 2021 čínska spoločnosť Dasung predstavila stolný monochromatický monitor s technológiou E Ink. Teraz sa vracia s 25,3-palcovým monitorom s technológiou farebného elektronického papiera E Ink Kaleido 3, ktorá je dostupná v plochých alebo zakrivených modeloch.

Spoločnosť Dasung sa už niekoľko rokov snaží o zníženie namáhania očí pri prezeraní digitálnych obrazoviek a monitor Paperlike Color je zameraný na to, aby poskytol „bezprecedentnú príležitosť užiť si živé, farebné vizuálne prvky podobné tradičným LCD obrazovkám“.

Monitor je vybavený 25,3-palcovým farebným E Ink Kaleido 3 displejom s pomerom strán 16 : 9 a rozlíšením 3 200 x 1 800 pixelov. Aj keď je rozlíšenie vysoké, jeho 4 096 farieb jednoducho nemôže konkurovať moderným digitálnym obrazovkám, pokiaľ ide o sýtosť a živosť farieb.

25,3-palcový monitor Dasung Paperlike Color s technológiou farebného displeja E Ink Kaliedo 3.

Spoločnosť Dasung sa však chváli, že kombinácia jej technológií X-Color Filter a Turbo High Refresh Rate by mala zvýšiť kontrast, jas, čistotu textu, dynamické farebné efekty a samozrejme obnovenie obrazovky, aby poskytla zážitok ako na LCD a zároveň znížila únavu očí počas dlhých hodín pozerania sa na displej. Hoci je sledovanie videí možné, tento monitor je pravdepodobne vhodnejší na prehliadanie, čítanie a písanie dokumentov, programovanie, prezeranie animácií a tak ďalej.

25,3-palcový monitor Dasung Paperlike Color s technológiou farebného displeja E Ink Kaliedo 3.

Predné osvetlenie v troch režimoch s nastaviteľným jasom sa postará o nepretržité používanie, keď sa začne v miestnosti stmievať. Je tu tlačidlo na vynútenie obnovenia obrazovky, aby sa eliminoval akýkoľvek efekt duchov. Používatelia by mali ťažiť z relatívne nízkej spotreby energie, najmä ak monitor prevádzkujú prevažne s vypnutým predným svetlom. Údaje o spotrebe energie však neboli zverejnené.

Monitor Paperlike Color môže byť orientovaný v režime na šírku alebo na výšku a je k dispozícii v dvoch variantoch. Jeden s plochým panelom a druhý so zakriveným panelom s krivkou 4000R.

25,3-palcový monitor Dasung Paperlike Color s technológiou farebného displeja E Ink Kaliedo 3.

Každá verzia môže byť pripojená k počítaču alebo notebooku cez port HDMI alebo DisplayPort, no spoločnosť Dasung zapracovala aj podporu MiraCast / AirPlay do zakrivenej edície pre zdieľanie obrazovky z mobilných zariadení pre „minimálnu latenciu a stabilné video signály“. Plochá verzia, ktorá bola nazvaná ako Dark Knight, podporuje zdieľanie obrazovky prostredníctvom technológie Dasung Cast.

25,3-palcový monitor Dasung Paperlike Color s technológiou farebného displeja E Ink Kaliedo 3 je momentálne súčasťou už financovanej stratup kampane na portáli Indiegogo. Plochý model Dark Knight je ponúkaný za cenu 1 427 EUR, pričom plánovaná maloobchodná cena po skončení kampane bude 1 773 EUR. Zakrivený model má akciovú cenovku 1 491 EUR. Jeho plánovaná maloobchodná cena bola stanovená na 1 867 EUR. Ak všetko pôjde podľa plánu, dodávka by sa mala začať v decembri tohto roku.

25,3-palcový monitor Dasung Paperlike Color s technológiou farebného displeja E Ink Kaliedo 3.