Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nástroj na tvorbu hudby dostane detských hudobníkov do rytmu

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
29. 4. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Prenosné hudobné produkčné štúdio Blipblox myTracks z dielne spoločnosti Playtime Engineering je navrhnuté tak, aby poskytlo mladým tvorcom všetky nástroje, ktoré potrebujú na to, aby mohli začať tvoriť hudbu.

„Blipblox myTracks je viac ako len bicí automat alebo základný sampler. Je to kompletné hudobné produkčné štúdio,“ uviedla spoločnosť pri uvedení na trh. „Je zámerne vytvorené tak, aby eliminovalo zložitosť a maximalizovalo zábavu“.

Farebný generátor melódií sa dodáva so stovkami už nahraných melódií a bicích slučiek, takže deti sa môžu hneď pustiť do rytmu. K dispozícii je aj funkcia náhodného výberu na spestrenie a zabudovaný mikrofón na vzorkovanie okolitých zvukov a ich začlenenie do hudby.

Prenosné hudobné produkčné štúdio pre mladých tvorcov Blipblox myTracks.

V hornej časti sa nachádza 25 podsvietených plôch na spúšťanie prednastavených zvukov akustických, elektronických a bicích nástrojov, ktoré možno vrstviť a sekvencovať v piatich stopách. Aby bola kreatívna tvorba čo najjednoduchšis, zariadenie „bolo navrhnuté tak, aby hudobná tónina a štýl boli konzistentné v každej z jeho súprav“.

Hudobné štúdio Blipblox je vybavené efektmi filter, pitch bend a delay, ktoré pomáhajú obohatiť výstupné zvuky a ktoré sa ovládajú pomocou veľkých fialových koliesok na každej strane rozhrania. A ak na rozprúdenie tvorivej múzy nestačia vložené vzorky, na bezplatné stiahnutie sú k dispozícii ďalšie zvukové balíky, ktoré zvukovú knižnicu rozšíria.

Prenosné hudobné produkčné štúdio pre mladých tvorcov Blipblox myTracks.

Zariadenie je napájané štyrmi batériami AA a má zabudovaný reproduktor na tvorbu hudby na cestách. Konektor pre slúchadlá umožňuje tiché prehrávanie alebo výstup zvuku cez napájaný reproduktor, zatiaľ čo 5-pinový výstup MIDI slúži na pripojenie k inému hudobnému hardvéru. Súčasťou je aj port USB-C na pripojenie k notebooku so softvérom na produkciu hudby.

Prenosné hudobné produkčné štúdio pre mladých tvorcov Blipblox myTracks sa dá získať prostredníctvom podpory už štedro financovanej startup kampane na portáli Kickstarter v sume od 289 USD (približne 270 EUR), čo je o 60 USD (okolo 56 EUR) menej ako je očakávaná maloobchodná cena. Ak všetko pôjde podľa plánu výrobcu, začiatok dodávok sa odhaduje na november tohto roku.

Prenosné hudobné produkčné štúdio pre mladých tvorcov Blipblox myTracks.