Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Skladací e-longboard Linky zdvojuje motory a zvyšuje dojazd

Skladací e-longboard Linky zdvojuje motory a zvyšuje dojazd
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
29. 4. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Linky 2.0 od talianskych dizajnérov je už sám o sebe pohodlne prenosný skladací elektrický longboard, ktorý je oproti svojmu predchodcovi ešte lepší v niekoľkých kľúčových ohľadoch.

Pôvodný model e-longboardu Linky bol ohlásený už v roku 2016, keď bol predmetom vlastnej crowdfundingovej kampane. Okrem iné ponúkal priame a jednoduché vedenie ako iné elektrické longboardy, navyše s možnosťou rýchleho zloženia na polovicu na jednoduchšie prenášanie a skladovanie.

Nanešťastie pre talianskych dizajnérov Paola Pipponziho a Cristiana Nardiho, bola táto kampaň neúspešná. Podľa nich to bolo spôsobené najmä ich neskúsenosťou v oblasti marketingu. Nová kampaň im však poskytla príležitosť na výrazné zlepšenie druhej generácie.

Skladací elektrický longboard Linky 2.0.

Rovnako ako pôvodný model, aj Linky 2.0 údajne zostáva stabilný a bezpečný v predvolenej jazdnej konfigurácii, ale dá sa zložiť už za niekoľko sekúnd. Na zvýšenie krútiaceho momentu ho teraz poháňajú dva 750-wattové zadné motory s remeňovým pohonom namiesto jedného motora v pôvodnom modeli. Vďaka nim dosiahne maximálnu rýchlosť až 42 km / h a dokáže zdolať stúpanie až do 25 %. Akcelerácia a brzdenie sú údajne plynulejšie.

Linky 2.0 má navyše novú lítiovú batériu s vyšším napätím, ktorá obsahuje viac článkov ako pôvodná batéria, konkrétne 36 V / 21 700 článkov oproti 26 V / 18 650 článkom. Batéria tak poskytuje o 25 % dlhší dojazd a zároveň je o 10 % ľahšia. Jedno jej 90-minútové nabíjanie by malo stačiť na dojazd do vzdialenosti približne 23 kilometrov.

Skladací elektrický longboard Linky 2.0.

Namiesto predchádzajúcich 83 mm kolies má model 2.0 nové ľahšie 105 mm terénne kolesá, spolu s ľahšími prepracovanými závesmi kolies, ktoré údajne zvyšujú stabilitu aj manévrovateľnosť v ostrých zákrutách. Vylepšený bol aj dodávaný diaľkový ovládač Bluetooth, ktorý má ergonomickejší tvar, spolu s LCD displejom, na ktorom sa zobrazujú informácie, ako je režim jazdy (na výber sú štyri), rýchlosť a úroveň nabitia batérie.

Prepracovaná doska s plošnými spojmi bola premiestnená na chránenejšie miesto a teraz je odolná voči vode podľa normy IP65. To znamená, že je chránená proti postriekaniu vodou. Tvrdí sa, že celý e-longboard má hmotnosť 5,8 kilogramu a môže uniesť jazdcov s hmotnosťou až do 120 kilogramov.

Skladací elektrický longboard Linky 2.0.

Za predpokladu, že prepracovaný elektrický longboard Linky 2.0 bude v stratup kampani úspešnejší ako jeho predchodca, dodávky podporovateľom by sa mali začať v auguste. K dispozícii je za sumu 649 EUR, čo predstavuje 30 % úsporu z plánovanej maloobchodnej ceny.