Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Corsair prináša hráčom magnetickú výhodu s klávesnicou K70 Max

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
18. 8. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Herná hardvérová spoločnosť Corsair oznámila klávesnicu K70 Max, ktorá mení štýl hry a dáva hráčom výhodu nad ich protivníkmi. Obsahuje totiž patentované magneticko-mechanické spínače pre lepšie ovládanie a prispôsobenie každého stlačenia klávesu.

Namiesto použitia vodivých kovových doštičiek na spojenie obvodu a registráciu stlačenia klávesu pri stlačení klávesu nadol je každý nový spínač Corsair MGX vo vnútri krytu klávesy monitorovaný senzorom, ktorý dokáže presne určiť, ako ďaleko je magnet.

V prípade novej hernej klávesnice K70 Max to znamená, že používateľ môže prispôsobiť citlivosť stlačenia klávesu individuálnemu vkusu alebo potrebám hry. Môže si tak vybrať medzi presným písaním pri práci alebo rýchlou odozvou pri hraní hier. Ovládací bod je pritom štandardne 2 mm, no používateľ ho môže nastaviť v krokoch po 0,1 mm medzi 0,4 mm a 3,6 mm pre každú klávesu.

Herná klávesnica s magneticko-mechanickými spínačmi Corsair K70 Max.

Konštrukcia počíta aj s dvojbodovým ovládaním, čo znamená, že jednému stlačeniu klávesu možno priradiť dve samostatné činnosti.

„Zoberte si FPS hru ako príklad,“ vysvetlila spoločnosť Corsair. „Zvyčajne kráčate s W, a ak chcete šprintovať, súčasne držíte Shift. S prepínačmi MGX to však môžete nastaviť tak, že stlačenie W k prvému aktivačnému bodu je chôdza a druhý je šprint. To isté platí pre prikrčenie a ľahnutie. To je skvelé pre novších počítačových hráčov, ktorí pochádzajú zo sveta herných konzol, pretože väčšina ovládačov funguje podobne.“

Namiesto toho, aby sa stlačenie klávesy zaregistrovalo, keď sa dve kovové platne dostanú do kontaktu, pomocou spínačov MGX snímač určí presnú vzdialenosť pohybu klávesy vďaka zabudovanému magnetu. To umožňuje nastavenie vlastných ovládacích bodov.

Funkcia Rapid Trigger bude pridaná počas 3. štvrťroka prostredníctvom aktualizácie firmvéru, kde sa „klávesy resetujú okamžite, keď sa pohybujú nahor, čo dáva klávesnici K70 Max výhodu oproti tradičným mechanickým klávesniciam pre rýchle opätovné stlačenia a zmeny vstupu“.

Herná klávesnica s magneticko-mechanickými spínačmi Corsair K70 Max.

Používatelia káblovej hernej klávesnice sa môžu tešiť aj na odolné 1,5 mm hrubé PBT dvojité kryty kláves, RGB podsvietenie jednotlivých klávesov a možnosť uložiť až 50 predvolieb profilov do zabudovaného úložiska. Vpravo hore je umiestnený programovateľný valec na ovládanie hlasitosti, zatiaľ čo odolný rám klávesnice je vyrobený z leptaného hliníka. Klávesnica sa dodáva s odnímateľnou opierkou dlaní z pamäťovej peny pre lepšie pohodlie počas dlhých herných relácií.

Herná klávesnica s magneticko-mechanickými spínačmi Corsair K70 Max je už k dispozícii za pomerne prémiovú cenu 229,99 EUR.

Herná klávesnica s magneticko-mechanickými spínačmi Corsair K70 Max.