Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Anker robí vysokorýchlostnú 3D tlač ešte dostupnejšou

Anker robí vysokorýchlostnú 3D tlač ešte dostupnejšou
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
9. 8. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Minulý rok spoločnosť Anker vstúpila do oblasti stolnej 3D tlače s modelom AnkerMake M5, ktorý bol predstavený na startup portáli Kickstarter, aby sa otestoval trh a financovala jeho výroba. Teraz spoločnosť oznámila cenovo dostupnejšie pokračovanie pod názvom M5C.

Prvá stolná 3D tlačiareň M5 od spoločnosti Anker sľubovala jednoduché nastavenie, super vysokú rýchlosť 3D tlače, monitorovanie projektu založené na umelej inteligencii, vstavaný chladiaci systém a automatické vyrovnávanie. To všetko za 599 dolárov v rámci startup kampane alebo 799 dolárov za maloobchodnú cenu.

Stolná 3D tlačiareň AnkerMake M5C.

Nový model AnkerMake M5C sa vyznačuje jednodielnym dizajnom pre jednoduchšie nastavenie so základňou vyrobenou z hliníkovej zliatiny, o ktorej sa uvádza, že poskytne stabilitu a znižuje chvenie stroja. Má o niečo menší objem tlače 220 x 220 x 150 mm, ale zachováva si PEI magnetickú dosku pre bezproblémové vyberanie modelov a má rovnaký 49-bodový automatický systém vyrovnávania tlačového lôžka ako predtým.

Stolná 3D tlačiareň AnkerMake M5C.

Nový model je dodávaný s 0,4 mm mosadznou dýzou a celokovovým rozpaľovacím koncom schopným dosiahnuť teploty 300 °C, aby roztavil širšiu škálu vláknitého materiálu. Technológia PowerBoost druhej generácie umožňuje rýchlosť tlače 500 mm za sekundu a zrýchlenie až 5 000 mm / s. Pri „vysokých rýchlostiach“ je možná presnosť 0,1 mm, aj keď rýchlosť nebola presne špecifikovaná.

Stolná 3D tlačiareň AnkerMake M5C.

S cieľom dosiahnuť nižšie výrobné náklady musel výrobca obetovať HD kameru s nočným videním a monitorovanie pomocou umelej inteligencie, rovnako ako dotykový displej. No je tu zabudované Wi-Fi a Bluetooth a proces tlače je riadený pomocou sprievodnej aplikácie. Tá tiež umožňuje používateľom prenášať modely do tlačiarne. a monitorovať stav tlače. Navyše na základni 3D tlačiarne je programovateľné tlačidlo.

Spoločnosť Anker sa rozhodla, že tentoraz nevyužije startup kampaň, ale pôjde vlastnou cestou a novú stolnú 3D tlačiareň AnkerMake M5C ponúka priamo za cenu 399 dolárov.

Stolná 3D tlačiareň AnkerMake M5C.