Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

PNY „obaľuje“ elektrickú motorku okolo nákladného boxu

PNY „obaľuje“ elektrickú motorku okolo nákladného boxu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
23. 11. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Startup pre elektrickú mobilitu PNY sa nedávno zúčastnil na veľtrhu EICMA 2023 s riešením doručovania do mesta s názvom Ponie. Tento elektrický motocykel je vytvorený v dvojkolesových a trojkolesových verziách, z ktorých každá vytvára dieru v strede konštrukcie na prepravu nákladu.

Dvojkolesový nákladný elektrický motocykel Ponie P2 patrí v Európe do kategórie L3E-A1, má 4-kW elektromotor a dokáže jazdiť maximálnou rýchlosťou až 90 km / h. Jeho dojazd je udávaný na 150 km na jedno nabitie batérie, hoci sa neuvádza, či je toto číslo s nákladom alebo bez neho. Samozrejme vyššia hmotnosť rýchlejšie vybíja batériu. Vstavaná 10-A nabíjačka zaistí úplné nabitie za približne 8,5 hodiny, hoci len 30-minútové rýchle nabíjanie by malo umožniť dojazd 60 km.

Nákladný elektrický motocykel PNY Ponie P2.

Tento model váži 140 kg spolu s 6,7 kWh batériou NCM a je vhodný na prepravu až 200 kg, vrátane jazdca. Nákladný priestor je rozdelený medzi 300 litrov na zadnom nosiči a 115 litrov v tele motocykla. Na EICMA 2023 bol model Ponie P2 predstavený s dvoma nákladnými boxmi v ráme, spolu s ďalším za sedadlom, ale k dispozícii je množstvo boxov a doplnkov.

Nákladný elektrický motocykel PNY Ponie P2.

Všestranný e-motocykel bol navrhnutý s „extrémne nízko položeným ťažiskom“ pre lepšiu stabilitu. Absorbuje nerovný terén vďaka dvojitým zadným tlmičom a prevrátenej teleskopickej vidlici. Jazdí na pneumatikách 110/80-14 vpredu a 110/90-12 vzadu a má brzdenie ABS s 270 mm kotúčom vpredu a 180 mm vzadu.

Uvedené špecifikácie uzatvára 780 mm výška sedadla s priestorom na ergonomickom sedadle pre jazdca a spolujazdca, široké stupačky, integrovaná protišmyková doska, 7-palcový plnofarebný displej, ktorý je údajne pripravený na CarPlay, nabíjací port USB v uzamykateľnej odkladacej skrinke a ďalším na riadidlách, dvojité svetlomety a dvojnohý stojan.

Nákladný elektrický motocykel PNY Ponie P3.

Predstavený bol aj model Ponie P3, ktorý je v podstate trojkolesovou verziou modelu P2. Tento e-motocykel je o niečo ťažší, s váhou 145 kg, má dve kolesá vpredu s pneumatikami 90/90-12 a jedno vzadu s pneumatikou 110/90-12. Predné hydraulické kotúčové brzdy majú priemer 153 mm, pričom zadný kotúč má priemer 180 mm. Inak je to v podstate to isté.

Výrobné harmonogramy neboli zdieľané, no spoločnosť PNY tvrdí, že v súčasnosti pracuje na dokončení svojej distribučnej siete, takže koncová cena sa ešte musí určiť.

Nákladné elektrické motocykle PNY Ponie P2 a P3 (vzadu).