Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

HP podporí produktivitu s prenosným AIO počítačom Envy Move

HP podporí produktivitu s prenosným AIO počítačom Envy Move
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
11. 10. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Stolové počítače typu všetko v jednom (All-in-one – AIO) môžu byť skvelým riešením šetriacim priestor pre ľudí, ktorí pracujú doma alebo v stiesnenej kancelárii. No ak by chceli pracovať napríklad v kaviarni? Notebooky jednoducho neposkytnú zážitok z veľkej obrazovky, takže spoločnosť HP vytvorila mobilný počítač typu všetko v jednom Envy Move, ktorý je napájaný batériou.

Spoločnosť HP skombinovala prenosné pohodlie notebooku s výkonom počítača typu všetko v jednom zabudovaním 83-Wh lítium-iónovej batérie, ktorá vydrží až štyri hodiny na jedno nabitie. Batéria pritom podporuje rýchle nabíjanie na 50 % kapacity za približne 45 minút nabíjania. K dispozícii je vstavaná rukoväť na uľahčenie prenášania, dve otočné nohy stojana a dokonca aj vrecko na zadnej strane, ktoré je určené na prenášanie priloženej Bluetooth klávesnice. Počítačová myš je ako voliteľná výbava.

Prenosný počítač typu všetko v jednom HP Envy Move.

Antireflexný dotykový displej má uhlopriečku 23,8 palca a je z troch strán lemovaný tenkými rámčekmi. Jeho rozlíšenie je 2 560 x 1 440 pixelov a dosahuje jas 300 nitov s automatickým nastavením úrovne jasu podľa okolitých svetelných podmienok. Obrazovka je tiež vybavená procesorom obrazového signálu na báze umelej inteligencie, ktorý vypne displej, keď používateľ odíde, a prebudí ho po návrate.

Prenosný počítač typu všetko v jednom HP Envy Move.

O videohovory sa postará 5-megapixelová webová kamera s duálnymi mikrofónmi a uzávierkou na ochranu súkromia. Spoločnosť Bang & Olufsen poskytuje adaptívny zvuk prostredníctvom dvoch 5-wattových reproduktorov.

Prenosný počítač typu všetko v jednom HP Envy Move.

Prenosný počítač typu všetko v jednom Envy Move získal operačný systém Windows 11 Home edition, hoci v prípade potreby je možné zvoliť aj verziu Windows 11 Pro. Je poháňaný procesorom 13. generácie Intel Core i3 alebo i5 s integrovanou grafikou, ktorý je podporovaný 8 alebo 16 GB operačnej pamäte RAM a až 1 TB úložiskom.

Prenosný počítač typu všetko v jednom HP Envy Move.

Integrovaný softvér Intel Unison umožňuje „jednoduché pripojenie smartfónu s operačným systémom iOS alebo Android na zdieľanie súborov, telefónne hovory, textové správy a upozornenia“. Konektivitu zaistia porty HDMI a USB-C / Typ A, ako aj bezdrôtové technológie Wi-Fi 6 alebo 6E a Bluetooth 5.3.

Envy Move váži 4,1 kilogramu a je už v predaji za cenu od 899,99 USD (približne 849 EUR).

Prenosný počítač typu všetko v jednom HP Envy Move.