Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

DAB uvádza limitovanú edíciu luxusného elektrického motocykla

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
25. 4. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Francúzsky výrobca motocyklov DAB Motors spustil svoj prvý sériový elektrický motocykel. Limitovaný model DAB 1α, ktorý je označovaný ako „fúzia luxusu a technológie“, má motor s výkonom až 25,5 kW, batériu s dojazdom 150 km a množstvo dizajnových prvkov.

Spoločnosť DAB Motors bola založená v roku 2018 podnikateľom Simonom Dabadiem a v nasledujúcom roku uviedla na trh drahý, ale prispôsobiteľný model LM-S. Startup prijal budúcnosť elektrickej dopravy v roku 2021 s modelom Concept-E, ktorý sa teraz rozrástol na produkčný model 1α. Ide o prvé vydanie od minuloročnej akvizície spoločnosťou Peugeot Motorcycles.

Luxusný mestský elektrický motocykel DAB 1α.

Vynovený dizajn obsahuje oceľový rám s dvojitou kolískou, oceľový mrežový pomocný rám a monokokovú karosériu v bielej alebo šedej farbe, ktorá obsahuje 3,4-litrovú priehradku na rukavice. Bočné chrániče motora a predný blatník sú vyrobené s použitím upcyklovaných leteckých uhlíkových vlákien od spoločnosti Airbus a kyvná vidlica je vyrobená z liateho hliníka. Celý e-motocykel má váhu 125 kilogramov.

Prémiový mestský stroj poháňa 11-kW bezkefový jednosmerný elektromotor s maximálnym výkonom 25,5 kilowattov (34,6 konských síl). To vytvára krútiaci moment 395 Nm na kolese a umožňuje dosiahnuť maximálnu rýchlosť 130 km / h pre jazdu po diaľnici. E-motocykel prichádza so štyrmi režimami výkonu vpred plus spiatočkou a pri zahrnutí kombinovaného nastavenia remeňového pohonu DAB a Gates Carbon má nízku údržbu.

Luxusný mestský elektrický motocykel DAB 1α.

Energiu poskytuje „plne opraviteľná, demontovateľná a recyklovateľná“ 72-voltová, 7,1-kWh lítium-iónová batéria s maximálnym dojazdom na jedno nabitie 150 kilometrov. Batéria sa dá nabiť doma z úplného vybitia na 100 % kapacity za 3,5 hodiny, pričom je kompatibilná s typom 2 prostredníctvom voliteľného adaptéra pre rýchle nabíjanie.

Elektrický motocykel DAB 1α jazdí na 17-palcových kolesách obutých do pneumatík Pirelli Diablo Rosso 4, vpredu s rozmermi 120/70 R17 a vzadu s rozmermi 150/60 R17. Spolupráca s talianskou spoločnosťou Paioli priniesla 46 mm prevrátene nastaviteľnú vidlicu a zadný tlmič. Motocykel ťaží z Peugeot Motorcycles Dual ABS a je dodávaný so štvorpiestikovou brzdou Brembo Radial na prednom kolese s 320 mm plávajúcim kotúčom a jednopiestikovou príchuťou Brembo vzadu zladenou s 240 mm kotúčom.

Luxusný mestský elektrický motocykel DAB 1α.

Riadidlá Renthal Fatbar sú vybavené CNC obrábanými ovládacími prvkami a vo svojom srdci majú 2,8-palcový LCD prístrojový displej. Sedadlo pre dvoch s vysokohustým penovým čalúnením omá štadndarnú výšku 880 mm alebo 840 mm v prípade voliteľného nízkeho sedadla. Viditeľnosť po zotmení a bezpečnosť pri dennom svetle zaistia stretávacie / diaľkové svetlá s LED pásikom denného svietenia, ktoré sú spárované so zadným LED svetlom.

Luxusný mestský elektrický motocykel DAB 1α s objemom 125 cm3 sa vyrába v limitovanej sérii 400 kusov v závode Peugeot v Beaulieu-Mandeure a predáva sa za cenu 14 900 EUR.

Luxusný mestský elektrický motocykel DAB 1α.