Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Rukavica SenseGlove Nova 2 poskytne hmatovú spätnú väzbu VR aj v dlani

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
6. 6. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Holandská technologická spoločnosť SenseGlove oznámila príchod druhej generácie inovatívnej rukavice s haptickou silovou spätnou väzbou, ktorá je údajne prvou svojho druhu so spätnou väzbou v dlani.

Haptické rukavice umožňujú svojim nositeľom realisticky komunikovať s objektmi virtuálnej reality (VR), cítiť ich veľkosť, tuhosť a odpor. A nielen to, umožňujú objekty držať, tlačiť, dotýkať sa, spájať a stláčať ich ako skutočné.

Predchodca haptických VR rukavíc Nova 2 z roku 2021 umožňoval používateľom cítiť tvary a textúry v aplikáciách virtuálnej reality. Vibroaktívna spätná väzba, funkčnosť a kompaktný bezdrôtový dizajn rukavíc sa ukázali ako obľúbené u mnohých používateľov VR. S novými rukavicami Nova 2 spoločnosť SenseGlove zlepšila spôsob, akým používatelia komunikujú s digitálnym svetom.

VR rukavice SenseGlove Nova 2.

Model Nova 2 údajne poskytuje vyšší realizmus pri tréningu vo VR, výskume a sociálnych interakciách pre viacerých nositeľov. Predstavte si, že si podávate ruku s obchodným kolegom na druhom konci sveta a cítite, ako vám stláča ruku..

To všetko je možné vďaka aktívnej kontaktnej spätnej väzbe zariadenia Nova 2, ktorá je navrhnutá tak, aby simulovala pocit v dlani používateľa. Akýkoľvek predmet, ktorý príde do kontaktu s dlaňou používateľa, je údajne realistickejší, či už ide o kúsok ovocia, laboratórne zariadenie alebo koleso auta.

VR rukavice SenseGlove Nova 2.

Aktívna kontaktná spätná väzba je doplnkom k silovej spätnej väzbe, ktorá je súčasťou zariadenia Nova. Silová spätná väzba obmedzuje pohyb prstov, vďaka čomu má používateľ pocit, že drží skutočný predmet. Aj táto funkcia bola vylepšená. V zariadení Nova 2 bude akýkoľvek prenášaný predmet nielen obmedzovať prsty, ale bude ho cítiť aj v dlani. Rukavica Nova 2 bude „prvá a jediná bezdrôtová kompaktná rukavica na trhu“ s touto funkciou.

VR rukavice SenseGlove Nova 2 budú k dispozícii koncom roka 2023 za cenu 5 999 USD. Cena pôvodného modelu rukavíc Nova bola pritom znížená zo 4 999 USD na 3 999 USD.

VR rukavice SenseGlove Nova 2.