Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Štýlový retro-futuristický terénny záznamník zvuku TP-7

Štýlový retro-futuristický terénny záznamník zvuku TP-7
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
25. 5. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Švédska spoločnosť Teenage Engineering, ktorá sa zaoberá špičkovou zvukovou technikou, pridala do svojho radu prenosných terénnych audioprehrávačov ďalšieho elegantného člena. Retro-futuristický terénny rekordér TP-7 dáva do rúk novinárom, právnikom, lekárom a samozrejme hudobníkom možnosť zachytiť kvalitný zvuk, no bude to stáť do očí bijúcu vysokú cenu.

Špičkový digitálny terénny záznamník zvuku sa vyznačuje nádherným dizajnovým podpisom iných terénnych produktov spoločnosti. Takzvaný motorizovaný kotúč pásky vpredu sa otáča počas nahrávania alebo prehrávania a možno ho použiť aj na navigáciu v ponukách a rýchle prevíjanie alebo pretáčanie nahratých poznámok. Pod ním sú veľké tlačidlá na nahrávanie, prehrávanie a zastavenie, plus indikátory úrovne zvuku s ovládaním hlasitosti. Na inom mieste je malý monochromatický displej a kontrolka, ktorá ukazuje, kedy sa nahráva.

Terénny záznamník zvuku TP-7.

Na ľavej strane je umiestnený šikovný kolískový ovládač, spolu s tlačidlom režimu na ovládanie podobné spúšťaniu. Ukazovák spúšťa rýchle prevíjanie dopredu a prostredník prevíjanie dozadu. Palec nahráva poznámku, malíček vyberá režim. Na pravej strane sa nachádzajú tlačidlá poznámok a navigácie.

Zariadenie dokáže zachytávať zvuk prostredníctvom zabudovaného mikrofónu, čo uľahčuje používanie, ale má aj tri vstupno-výstupné stereo konektory na pripojenie TP-7 k externým mikrofónom, slúchadlám, štúdiovým monitorom a tak ďalej. Diktafón sa môže pochváliť 128 GB interným úložiskom pre nahraté poznámky a k dispozícii je batéria s výdržou 7 hodín s nabíjaním cez USB-C.

Terénny záznamník zvuku TP-7.

Terénny rekordér môže slúžiť aj ako viackanálové 24-bit / 96-kHz rozhranie USB alebo MIDI kontrolér. „Pre hudobníkov je TP-7 ihriskom,“ uviedla spoločnosť Teenage Engineering. „Kreatívne mysle ocenia funkcie, ktoré zahŕňajú súčasný line-in vstup a nahrávanie, overdubbing a dokonca aj prenosné DJ nastavenie“.

Nechýba bezdrôtové pripojenie Bluetooth a ručný rekordér možno používať so sprievodnou aplikáciou na prepis hlasu do textu s umelou inteligenciou.

Terénny záznamník zvuku TP-7 s rozmermi 96 x 68 x 16 mm a hmotnosťou 170 g , by sa mal začať predávať v lete za poriadne vysokú cenu 1 499 USD.

Terénny záznamník zvuku TP-7.