Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Kamera Amkov Pro je určená pre vlogerov s nízkym rozpočtom

Kamera Amkov Pro je určená pre vlogerov s nízkym rozpočtom
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
3. 1. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Väčšina z nás si vystačí s bežnými videokamerami a fotoaparátmi smartfónov, ale tvorcovia obsahu, takzvaní vlogeri alebo videoblogeri, majú špeciálne požiadavky. Nová kamera Amkov Pro je navrhnutá s ohľadom na takýchto ľudí, pretože kombinuje viacero vlogerských funkcií, a to v pomerne lacnom balení.

Základom zostavy je samotná kamera Amkov. Tá nakrúca video v rozlíšení 4K pri rýchlosti 60 snímok za sekundu prostredníctvom 80 mm objektívu Sony, ktorý sa dá podľa potreby vymeniť za iné objektívy, a prostredníctvom 12-megapixelového obrazového snímača Sony IMX386 CMOS. Videá a fotografie sa zaznamenávajú na pamäťovú kartu s kapacitou až 128 GB, ktorú dodáva používateľ.

Kamerový systém Amkov Pro.

Medzi ďalšie funkcie kamery patrí 3-palcový displej IPS, ktorý možno vyklopiť nahor a dopredu na snímanie selfie záberov, vstavaný kondenzátorový mikrofón, 3,5 mm vstup pre externý mikrofón, možnosť nakrúcania časozberného a spomaleného videa, vyskakovacie LED osvetlenie a lítium-iónová batéria 3,7 V / 800 mAh, ktorá údajne vystačí na 50 minút používania na jedno nabitie.

Kamerový systém Amkov Pro.

Kamera je k dispozícii samostatne alebo v balíku Pro, ktorý pridáva mikrofón a mini statív. Ten po zložení nôh môže poslúžiť ako rukoväť a navyše je vybavený 2 500-mAh batériou, ktorá zvyšuje celkovú dobu prevádzky kamery až na šesť hodín. Súčasťou balenia je aj bezdrôtový diaľkový ovládač, vďaka ktorému môže používateľ spustiť a zastaviť nahrávanie zo vzdialenosti až 10 metrov.

Kamerový systém Amkov Pro.

Kamerový systém Amkov Pro je momentálne súčasťou startup kampane na portáli Kickstarter. Kompletná zostava sa dá získať za 1 159 HKD (približne 140 EUR), čo je o 40 percent menej ako plánovaná maloobchodná cena. Distribúcia prvých kusov pre podporovateľov kampane by sa mala rozbehnúť v marci 2023.