Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Hologram sa presúva na veľký displej vďaka Looking Glass 65

Hologram sa presúva na veľký displej vďaka Looking Glass 65
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
8. 6. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Minulý rok spoločnosť Looking Glass Factory oznámila aktualizáciu druhej generácie svojich displejov s rozlíšením 4K UHD a 8K so svetelným poľom, pričom druhý z nich sa môže pochváliť 32-palcovou veľkou obrazovkou. Teraz sa americký výrobca zameral na holografické displeje a uviedla „obrovský“ displej s názvom Looking Glass 65.

Štvrtý displej so svetelným poľom v aktuálnom modelovom rade spoločnosti Looking Glass Factory je údajne „5x väčší ako akýkoľvek iný 3D holografický displej, ktorý kedy v laboratóriu predviedla akákoľvek iná spoločnosť“.

Podrobné špecifikácie zatiaľ neboli zverejnené, ale zariadenie zobrazuje obsah vo formáte 16 : 9, má farebnú hĺbku viac ako miliardu farieb a dokáže vytvárať hologramy „so štvornásobnou hĺbkou v porovnaní s akýmkoľvek iným systémom so skupinovým zobrazením“.

Spoločnosť Looking Glass Factory predstavila údajne najväčší holografický displej na svete.

Pokiaľ ide o posledný bod, systém generuje až sto rôznych perspektív 3D vizuálov zo 100 miliónov svetelných bodov každú šesťdesiatinu sekundy. To znamená, že skupiny až 50 divákov sa môžu súčasne ponoriť do trojrozmerného zážitku. Displej Looking Glass 65 bude pritom sprevádzaný nástrojmi na vývoj aplikácií a je kompatibilný so zásuvnými modulmi pre softvéry Unity, Unreal, Blender a ďalšie.

Spoločnosť Looking Glass Factory uvádza, že zábavný priemysel už nový displej využíva, vrátane premiéry na tohto týždňovom festivale Tribeca 2022 v New Yorku, kde spoločnosť Springbok Entertainment premieta prvý holografický film s názvom Zanzibar: Trouble in Paradise.

65-palcový displej so svetelným poľom "obnovuje realitu pomocou fotónov" generovaním až 100 rôznych perspektív 3D obsahu zo 100 miliónov svetelných bodov každú 60. sekundu.

Informácie o cenách neboli zatiaľ zverejnené, no na porovnanie, 32-palcový model 8K holografického displeja druhej generácie od tejto spoločnosti má cenu od 17 500 dolárov. Firmy v oblasti zážitkového marketingu, 3D prezentácie, inžinierstva a dizajnu môžu kontaktovať výrobcu priamo a získať informácie o predbežných objednávkach.