Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Inteligentný futbalový tréner Voon Soccer zlepší vašu hru s loptou

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
27. 3. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nové tréningové zariadenie z vás údajne urobí lepšieho futbalistu, aj keď trénujete sami. Má názov Voon Soccer a elektronicky vyhodnocuje váš výkon v desiatkach rôznych cvičení na rozvoj futbalových zručností.

Zariadenie Voon Soccer z dielne španielskych vývojárov je v podstate „inteligentná“ verzia existujúceho tréningového nástroja známeho ako odrazová doska. Zatiaľ čo väčšina týchto odrážadiel sú len ploché predmety, od ktorých sa odrážajú kopané futbalové lopty, zariadenie Voon Soccer je vybavené odnímateľným elektronickým modulom v tvare disku s názvom Dot.

Inteligentný futbalový trenažér Voon Soccer.

Táto jednotka bezdrôtovo komunikuje s aplikáciou pre operačné systémy iOS alebo Android v smartfóne prostredníctvom rozhrania Bluetooth a využíva integrované snímače na detekciu nárazov lopty, ku ktorým dochádza kdekoľvek na odrazovej doske.

Používateľ začne výberom cvičenia v aplikácii a pozrie si krátke demonštračné video, ktoré ukazuje, o čo ide. Potom sa pustí do vykonávania tohto cvičenia, pričom opakovane kopne loptu do zariadenia Voon Soccer, chytí ju pri odraze a potom ju opäť kopne do zariadenia.

Inteligentný futbalový trenažér Voon Soccer.

Športovec sa pritom riadi krúžkom 24 LED diód na disku Dot, ktoré svietia rôznymi farbami a vzormi a slúžia ako cieľ a vizuálne zaznamenávajú každý zásah. Disk Dot registruje úspešné zásahy aj pípaním.

Po dokončení tréningu si používateľ v aplikácii skontroluje skóre svojho výkonu. Toto skóre zahŕňa ukazovatele, ako je rýchlosť reakcie, rýchlosť kopu, sila kopu, počet zásahov a uplynutý čas medzi zásahmi. Aplikácia tiež umožňuje používateľom sledovať svoj pokrok v priebehu času a zistiť, ktoré zručnosti si vyžadujú najväčšie zlepšenie.

Inteligentný futbalový trenažér Voon Soccer.

Pokiaľ ide o základné špecifikácie, zariadenie je samozrejme odolné voči nárazu, odolné voči vode a údajne vydrží pracovať päť až 30 hodín na jedno dvojhodinové nabitie batérie, v závislosti od spôsobu používania. Odrážadlo možno nastaviť na 60 alebo 90 stupňový uhol a dodáva sa s ozubenými nohami aj nohami s úchopovým dnom na použitie na tráve, respektíve na chodníku. Keď sa zariadenie nepoužíva, dá sa zložiť a jeho hmotnosť je údajne 11 kilogramov.

Inteligentný futbalový trenažér Voon Soccer.

Inteligentný futbalový trenažér Voon Soccer je momentálne súčasťou už financovanej startup kampane na portáli Kickstarter, kde je ponúkaný za akciovú cenu 249 dolárov (približne 230 euro). Plánovaná maloobchodná cena je 479 dolárov (okolo 442 euro). Dodávka by sa mala začať v priebehu septembra tohto roku.

Inteligentný futbalový trenažér Voon Soccer.