Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Hybridný systém poskytne smartfónu „superteleobjektív“ so zoomom

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
22. 4. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Technologická spoločnosť Beaverlab predstavila inteligentný superteleobjektív s názvom Excope DT1, ktorý môže mať 400 mm zoom a spolupracuje so smartfónom na zachytenie vzdialených snímok.

Myšlienka hybridného fotografického systému, ktorý prináša výmenné objektívy do mozgov smartfónov, nie je nová. Vývojári zo spoločnosti Beaverlab sa teraz vytasili s modelom Excope DT1, ktorý je označovaný za najľahší superteleobjektív na svete.

Srdcom hlavného tela je 48-megapixelový snímač CMOS typu 1 / 1,8 palca a čip na spracovanie umelej inteligencie Novatek. Ďalej je tu 64 GB zabudovanej pamäte, dvojpásmové Wi-Fi na bezdrôtový prenos dát rýchlosťou 150 Mb / s a batéria s kapacitou 3 000 mAh, takže zariadenie nebude odčerpávať energiu zo smartfónu. Elektronická stabilizácia obrazu a vstavaný gyroskop spoločne pôsobia proti účinkom chvenia fotoaparátu.

Hybridný fotografický systém Excope DT1.

Systém zahŕňa možnosť nastavenia citlivosti na svetlo, vyváženia bielej, expozície, kontrastu, sýtosti a ostrosti v reálnom čase prostredníctvom sprievodnej aplikácie. Fotoaparát sa môže pochváliť aj vylepšením algoritmov DSP, dokáže denoizovať snímky, podporuje video v rozlíšení 4K HDR s rýchlosťou až 30 snímok za sekundu alebo sériové snímanie fotografií pri 25 snímkach za sekundu. Obsahuje dokonca aj monochromatické nočné videnie.

Hybridný fotografický systém Excope DT1.

Tam, kde iné fotoaparáty s objektívom umožňujú použitie viacerých objektívov, má systém Beaverlab v súčasnosti dve vlastné možnosti. Objektív Lens 40 so svetelnosťou f / 4, ktorý má ohniskovú vzdialenosť 40 mm a ponúka 3,6-násobné optické priblíženie a 20-násobné digitálne priblíženie, zatiaľ čo objektív Lens 400 so svetelnosťou f / 8 a ohniskovou vzdialenosťou 400 mm je údajne dobrý na 36-násobné optické priblíženie a až 200-násobné digitálne. Oba majú manuálny zaostrovací krúžok a sú vyrobené z leteckého hliníka.

Smartfón používateľa sa vloží do zabudovaného držiaka, ktorý možno nakloniť nahor alebo nadol pre dosiahnutie ideálneho uhla pohľadu. K dispozícii je aj statívový držiak pre statickú flexibilitu. Na bočnom gripe sa nachádza tlačidlo napájania, stavové kontrolky a spúšť. Vstavaná batéria sa nabíja cez rozhranie USB-C a pri dlhších záberoch mimo zásuvky možno použiť powerbanku.

Hybridný fotografický systém Excope DT1.

S nasadeným objektívom 400 váži DT1 0,6 kilogramu, takže sa dá pomerne ľahko prenášať. Keďže smartfón, na ktorom je spustená mobilná aplikácia, je k zariadeniu pripojený cez Wi-Fi, používatelia môžu DT1-tku nastaviť aj na tichom mieste a potom použiť smartfón ako bezdrôtový monitor a spúšť, napríklad na zachytenie nepolapiteľných divokých zvierat. Aplikácia slúži aj na úpravu snímok priamo v zariadení.

Hybridný fotografický systém Excope DT1 sa dá získať podporou startup kampane na portáli Kickstarter v sume od 189 dolárov (približne 177 euro) za súpravu s objektívom Lens 400. Cena súpravy s objektívom Lens 40 je momentálne 219 dolárov (asi 206 euro), zatiaľ čo súprava s dvoma objektívmi je k dispozícii za 269 dolárov (okolo 253 euro). Ak všetko pôjde podľa plánu v rámci už financovanej kampane, začiatok dodávok sa odhaduje na júl tohto roku.

Hybridný fotografický systém Excope DT1.