Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Speedy je údajne najrýchlejší miniatúrny vreckový nôž na svete

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
21. 3. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nôž s príznačným názvom Speedy, z dielne amerického výrobcu Bomber and Company, je označovaný ako „najrýchlejší vreckový mininôž na svete“. Je to šikovný, malý, jednoručný vyskakovací nôž s rýchlou a bezpečnou pružinou.

V zatvorenom stave je nožík Speedy menší ako prívesok na kľúče, visí na kľúčenke alebo sa zasunie do najtenšieho vrecka v nohaviciach, aby ste vždy mohli otvoriť práve doručený balík alebo ohobľovať drevo na opekanie.

Miniatúrny vyskakovací nožík Speedy.

Mini nôž Speedy pritom váži len 45 gramov a v zatvorenom stave sa má dĺžku 5 cm. Má rukoväť vyrobenú z tkaného skleného vlákna G10 pre istý a stabilný úchop a bucľatú 3,7-cm čepeľ, ktorá je vyrobená z čiernej uhlíkovej nehrdzavejúcej ocele 440. Vďaka mini prívesku na kľúče ho možno ľahko pripevniť na kľúčenku, batoh a iný výbavu.

Miniatúrny vyskakovací nožík Speedy.

Pokiaľ ide o tvrdenie spoločnosti Bomber and Company, že má najrýchlejší mininôž na svete, nôž Speedy skutočne obsahuje bleskovú kombináciu s ľahko aktivovateľnou otváracou páčkou na chrbte a pružinovým vysúvaním. Vďaka nim sa čepeľ prebudí k životu behom pol mihnutia oka. No výrobca svoje tvrdenie nepodložil žiadnym údajom o rýchlosti v milisekundách ani porovnaním s inými mini vreckovými nožíkmi.

Miniatúrny vyskakovací nožík Speedy.

Bez ohľadu na zrejmé marketingové tvrdenie, mini nôž Speedy určite nebude zaostávať za žiadnym iným nožom, pokiaľ ide o vyťahovanie čepele a jeho pripravenosť na rezanie a krájanie. Ľahko sa ovláda jednou rukou a na rezanie a krájanie budete pripravení za kratší čas, ako je potrebné na spustenie ruky s nožom k danému predmetu.

Miniatúrny vyskakovací nožík Speedy sa dá získať prostredníctvom podpory startup kampane na portáli Kickstarter za príspevok v sume 25 dolárov (približne 23 euro). Distribúcia by sa mala začať v júli tohto roku.

Miniatúrny vyskakovací nožík Speedy.