Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Výber technologických zaujímavostí - Techpedia NEWS 18

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
28. 10. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Tí čo hrávajú golf vedia svoje o počte nabehaných kilometrov priamo na ihrisku. Riešením môže byť malé golfové autíčko, alebo čo tak skracovať vzdialenosti vzdušnou čiarou? Tak jeden zaujímavý recept v tomto smere priniesol priamo profesionálny golfista.

Golfový vozík svoju úlohu na golfovom ihrisku zvláda na jednotku, no v budúcnosti by mohol existovať lepší spôsob, ako sa dostať ku golfovej loptičke. Profesionálny golfista Bubba Watson spolupracuje so spoločnosťami Oakley a Martin Aircraft na prototype lietajúceho personálneho vznášadla s názvom Golf Cart Jetpack. To môže vyletieť do výšky okolo 900 metrov, pričom jeho maximálna rýchlosť je 74 kilometrov za hodinu. Možné je to vďaka motoru s výkonom 210 konských síl, ktorý poháňa dvojicu dúchadiel s lopatkami. Golf Cart Jetpack má samozrejme aj odkladací priestor pre golfové palice a vybavenie.

Zariadenie Alchema si kladie za cieľ zjednodušiť proces domácej výroby netradičných nápojov vo forme používateľsky prívetivého inteligentného výrobcu ovocného muštu. Používateľ postupuje podľa receptu zo sprievodnej mobilnej aplikácie. Naplní džbán plodmi podľa svojej chuti, pridá cukor, vodu a kvasinky. Vstavaná váha na dne nádrže zabezpečí, aby sa do nápoja dostalo vždy správne množstvo každej zložky. Všetky potrebné procesy, ktoré sa vo vnútri Alchemy automaticky dejú, sleduje aplikácia. Tá aj upozorní používateľa, kedy nastal čas pre vybratie hotového muštu v džbáne.

Výber technologických zaujímavostí - Techpedia NEWS 18

Spoločnosť Solaborate stojí za novou webovou kamerou s názvom Hello, ktorá je navrhnutá tak, aby sa dala pripojiť k akémukoľvek televízoru prostredníctvom portu HDMI. Sprievodná aplikácia a webový portál umožní používateľom sa zapojiť do videokonferencie zo štandardných webových kamier, notebookov, smartfónov a tabletov. Displej s hovoriacim sa teda zrkadlí priamo na obrazovku televízora v zasadacej miestnosti. Kamera je vybavená senzorom pre vysokú kvalitu obrazu v rozlíšení 4K a zabudované mikrofóny pomáhajú detegovať jednotlivé hlasy účastníkov videokonferencie.

Ručné vozíky sú šikovným pomocníkom pri viacerých činnostiach, no ich samotný prevoz na miesto určenia môže byť komplikovaný. Ručný vozík Kyboka sa však vďaka špeciálne navrhnutej konštrukcii dá poskladať do plochej formy počas niekoľkých sekúnd a môže sa preniesť v prepravnej taške s ramennými popruhmi tam, kde ho treba. Nosnosť vozíka je 50 kilogramov, s kapacitou úložného priestoru 135 litrov. Kyboka má aj vodotesný kryt a stabilizujúce popruhy, ktoré môžu byť použité pre pripútanie príliš veľkých objektov.

Spoločnosť Boston Dynamics predstavila štvornohého robota SpotMini, ktorý by sa mohol stať pomocníkom v domácnosti. Robot je dostatočne fyzicky obratný. Nemá problém sa vyhnúť sediacim ľudom, dokáže vyliezť po schodoch a vstane sám na všetky štyri nohy, ak sa napríklad pošmykne na banánovej šupke na podlahe. SpotMini demonštruje aj svoju schopnosť používať robotické rameno k vloženiu riadu do umývačky či vyhodeniu odpadkov do koša. Dokonca prinesie majiteľovi plechovku s malinovkou, o ktorú sa s ním naťahuje, a pritom napodobňuje psa.