Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nové magnetické cyklistické pedále pre ešte ľahší prístup

Nové magnetické cyklistické pedále pre ešte ľahší prístup
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
21. 11. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Množstvo cyklistov v dnešnej dobe používa nášľapné pedále a cyklistické topánky, ktoré sa do nich zacvaknú. No niektorí ľudia nemajú radi myšlienku, že sú s bicyklom mechanicky spojení a taktiež pre niektorých môže byť problematické správne a rýchlo zacvaknúť topánku do pedálu. Aj to je dôvod prečo vznikol projekt pedálov MagLOCK, ktoré pre udržanie nohy jazdca na pedáloch využívajú magnety.

Vývojári zapracovali na konštrukcii a na svete sa objavila menšia, ľahšia a lacnejšia verzia magnetických pedálov pod názvom Vault MagLOCK. Tie fungujú na rovnakom princípe, ako pôvodná verzia pedálov.

Každý pedál je vybavený 10timi valcovými neodymovými magnetmi, ktoré po sčítaní vytvoria magnetickú príťažlivosť na jeden pedál o sile približne 14 kilogramov. Ak to je pre daného cyklistu príliš veľa, niektoré z magnetov sa dajú z pedálov odstrániť tak, že sa vyberú z pod nerezovej oceľovej krycej dosky na pedáli.

Vault MagLOCK je nová a vylepšená verzia magnetických pedálov

Magnety sa spájajú s kompatibilnými SPD cyklistickými topánkami jazdca prostredníctvom namontovania dotykovej plôšky na topánky. Spojenie trvá tak dlho, dokiaľ jazdec udržiava SPD podložku priamo na oceľovej ploche magnetického pedálu. Ak cyklista potrebuje uvoľniť nohu z pedálu, stačí aby ju jednoducho otočil do strany.

Pedále Vault MagLOCK využívajú pre spojenie s topánkou cyklistu až 10 vyberateľných magnetov uložených pod oceľovou krytkou pedálu

Nová verzia magnetických pedálov Vault MagLOCK je fyzicky menšia a dizajnovo elegantnejšia, ako jej predchodca. Hlavná konštrukcia je namiesto hliníka vyrobená z plastového kompozitu. Vďaka tomu sa vývojárom podarilo znížiť váhu jedného pedálu z takmer jedného kilogramu na 600 gramov. A to je celková váha so všetkými magnetmi vo vnútri, ktoré väčšina ľudí ani nevyužije a niektoré z nich odstráni z pedálov.

Nová verzia magnetických pedálov Vault MagLOCK je ľahšia, menšia a lacnejšia

Magnetické cyklistické pedáli Vault MagLOCK sú momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Kicstarter, kde sa dajú získať za finančnú podporu v sume 80 dolárov, pričom odhadovaná maloobchodná cena je 110 dolárov. V prípade úspechu kampane by magnetické pedále Vault MagLOCK mali byť dostupné v máji 2017.