Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

ASUS predstavil Zennovation (Zenováciu) na CES 2017

ASUS predstavil Zennovation (Zenováciu) na CES 2017
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
10. 1. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Predseda spoločnosti ASUS, Jonney Shih, predstavil nové smartfóny ASUS ZenFone AR a ZenFone 3 Zoom počas tlačovej konferencie Zennovation v Las Vegas. ZenFone AR je prvý smartfón na svete, ktorý súbežne podporuje technológie rozšírenej reality Tango a virtuálnej reality Daydream.

Rozšírená realita Tango kombinuje sadu senzorov a softvér počítačovej vízie, ktorý vyvinul Google. Daydream je platforma spoločnosti Google pre vysoko kvalitnú mobilnú virtuálnu realitu. Smartfón ZenFone 3 Zoom je vytvorený pre fotografovanie a náročné používanie, vďaka 5000 mAh batérii.

ZenFone AR je takisto prvý Tango telefón, ktorý poháňa procesor Qualcomm Snapdragon 821. Ten je navrhnutý špeciálne pre zážitok z rozšírenej reality. ZenFone 3 Zoom je poháňaný procesorom Snapdragon 625.

Predseda spoločnosti ASUS, Jonney Shih, predstavil nové smartfóny ASUS ZenFone AR a ZenFone 3 Zoom počas tlačovej konferencie Zennovation v Las Vegas.

ASUS vystavoval v Las Vegas okrem nových smartfónov aj najnovšie portfólio lifestylových, biznisových a herných ROG produktov. Medzi prezentovanými novinkami bol notebook ZenBook UX490, stolný počítač VivoPC X, monitor ProArt PA32U a biznisový notebook ASUSPRO B9440.
Nové herné produkty zahŕňajú základnú dosku ROG Maximus IX Extreme, myš ROG Gladius II, herný počítač ROG GR8 II, router ROG Rapture GT-AC5300 a herný mikrofón ROG Strix Magnus. Predstavené boli aj stolné počítače a notebooky s aktualizovanou výbavou, ktorá zahŕňa najnovšie procesory 7. generácie (‘Kaby Lake’) Intel Core – stolný počítač Zen AiO ZN270, herný počítač ROG GT51CH a herné notebooky ROG GX800VH a G752.

ASUS získal osem ocenení CES 2017 Innovation Awards v štyroch kategóriách produktov. Tieto ocenenia sú dôkazom ich výnimočného dizajnu a inovácií. Medzi ocenenými produktmi sú ZenFone 3 Deluxe, Designo Curve MX34VQ, Vivo AiO V221, ZenBook 3, ROG GX800, ROG Maximus IX Apex a ROG Maximus IX Hero.

ASUS ZenFone AR

 

ASUS ZenFone AR predstavuje ďalšiu generáciu smartfónov, ktoré využívajú pokročilé technológie mobilnej virtuálnej (VR) a rozšírenej (AR) reality. Je prvým smartfónom, ktorý súbežne podporuje technológie Tango a Daydream. Tango kombinuje senzory a softvér počítačovej vízie, čím používateľom sprístupňuje unikátne zážitky z rozšírenej reality, ako sú hry a nástroje pre rozšírenú realitu, či navigácia vo vnútri budov. Daydream je platforma spoločnosti Google pre vysokokvalitnú mobilnú virtuálnu realitu. ZenFone AR bol vyvinutý v spolupráci so spoločnosťou Google, aby poskytol najlepšie možné zážitky.

ASUS ZenFone AR

ZenFone AR je takisto najtenším a najľahším zariadením s podporou technológie Tango. Tento úspech sa podarilo dosiahnuť vďaka inovatívnemu systému ASUS TriCam, ktorý kombinuje tri fotoaparáty. Hlavný 23 MP senzor dopĺňa senzor, ktorý sníma pohyb a tretí senzor pre meranie hĺbky.

ZenFone AR je vybavený výkonným procesorom Qualcomm Snapdragon 821, ktorý je špeciálne optimalizovaný pre Tango. Zároveň ide o prvý smartfón na svete, ktorý obsahuje 8 GB operačnej pamäte. Nádherný, 5,7-palcový WQHD Super AMOLED displej a 5-magnetový reproduktor robia multimédiá a zážitky z virtuálnej reality ešte pohlcujúcejšie a zábavnejšie. Operačný systém Android 7.0 ‘Nougat’ prináša nové funkcie pre multitasking a ďalšie vylepšenia.

ASUS ZenFone 3 Zoom

 

ASUS ZenFone 3 Zoom je 5,5-palcový smartfón, ktorý je navrhnutý, aby exceloval vo fotografovaní. Jeho duálny fotoaparát zachytáva úžasné fotografie a videá a zároveň ide o najtenší smartfón na svete s touto veľkosťou uhlopriečky a 5000 mAh batériou, ktorá umožňuje skutočne náročné používanie.

ZenFone 3 Zoom využíva inovatívny systém duálneho fotoaparátu, ktorý obsahuje dva 12 MP senzory. Jeden z nich má clonu f/1.7 a 25 mm širokouhlý objektív. Druhý senzor využíva 59 mm objektív, vďaka čomu sa môžu používatelia okamžite prepnúť na 2,3-násobný optický zoom, ktorý je optimálny pre fotenie portrétov a vzdialených objektov. Vylepšený systém automatického zaostrovania TriTech+ automaticky zvolí najvhodnejšiu z troch technológií zaostrovania — Dual Pixel PDAF, sledovanie objektov, laserové zaostrovanie druhej generácie — v závislosti od situácie a dokáže zaostriť na objekt iba v priebehu 0,03 sekundy, aj keď sa objekty pohybujú.

ASUS ZenFone 3 Zoom

ZenFone 3 Zoom je taktiež prvým smartfónom spoločnosti ASUS s technológiou SuperPixel, ktorá umožňuje rýchlo zaostrovať a fotiť čisté fotografie aj v noci a v slabých svetelných podmienkach. Kombinácia exkluzívneho hardvéru spoločnosti ASUS a softvéru ponúka až 2,5-násobne vyššiu citlivosť na svetlo v porovnaní s telefónom Apple iPhone 7 Plus a až 10-násobnú v porovnaní s bežným smartfónom.

ZenFone 3 Zoom má batériu s kapacitou 5000 mAh, avšak hrúbka kovového tela je iba 7,9 mm. Telefón má hmotnosť 170 gramov, procesor Qualcomm Snapdragon 625 a výdrž v standby režime až 42 dní. Vďaka veľkej batérii môžu používatelia viac fotiť a na jedno nabitie zaznamenať až 6,4 hodiny kontinuálneho 4K UHD videa. ZenFone 3 Zoom takisto funguje aj ako vysokorýchlostná power banka pre nabíjanie ostatných zariadení.

ASUS ProArt PA32U monitor

 

32-palcový ASUS ProArt PA32U je prvým profesionálnym 4K UHD HDR monitorom s priamym LED podsvietením.

Monitor ASUS ProArt PA32U

ASUS VivoPC X

 

ASUS VivoPC X je elegantný a kompaktný stolný počítač s procesormi Intel Core 7. generácie a grafickými kartami radu NVIDIA GeForce GTX 10.

ASUS VivoPC X

ASUS Zen AiO ZN270

 

27-palcový ASUS Zen AiO ZN270 má veľký a nádherný Full HD displej, grafickú kartu NVIDIA GeForce 940MX a procesor Intel Core až do 7. generácie.

ASUS Zen AiO ZN270

ASUS ZenBook 3 Deluxe UX490

 

ASUS ZenBook 3 Deluxe je vylepšená verzia notebooku ZenBook 3 – najprestížnejšieho notebooku na svete s 12,9 mm hrúbkou a 1,1 kg hmotnosťou. Notebook ponúka 14-palcový displej v tele 13-palcového zariadenia.

ASUS ZenBook 3 Deluxe UX490

ASUSPRO B9440

 

ASUSPRO B9440 je najtenší 14-palcový biznis notebook na svete s hrúbkou iba 1 kg.

ASUSPRO B9440

ROG GX800VH

 

ROG GX800VH je prvý 18-palcový notebook na svete s podporou technológie NVIDIA G-SYNC a dvoma grafickými kartami NVIDIA GeForce GTX 1080.

ROG GX800VH

ROG G752

 

Herný notebook ROG G752 je navrhnutý, aby ponúkal bezkonkurenčný výkon. Obsahuje procesory Intel Core i7, grafickú kartu NVIDIA GeForce GTX 1070 a vysokorýchlostnú operačnú pamäť DDR4 DRAM.

ROG G752

ROG GR8 II

 

ROG GR8 II je najmenší herný počítač, ktorý je navrhnutý pre virtuálnu realitu. Obsahuje upravenú verziu grafickej karty NVIDIA GeForce 1060 GPU, Intel Core i7 procesory 7. generácie a 32GB DDR4 RAM.

ROG GR8 II

ROG GT51CH

 

ROG GT51CH je extrémne výkonný herný stolný počítač s pretaktovaným procesorom Intel Core i7-7700K s taktom 4.8GHz, dvoma grafickými kartami NVIDIA GeForce GTX 1080 v SLI zapojení a 64GB DDR4 RAM s frekvenciou 2800MHz.

ROG GT51CH

(Zdroj: Tlačová správa Asus)