Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Bezpečné elektrické náradie na rezanie kartónových krabíc pre deti

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
16. 10. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Kartónové krabice nemusia hneď skončiť v odpade, pretože vďaka elektrickému náradiu InvenTable z nich môžu deti bezpečne vyrábať rôzne kreatívne veci a hračky. Náradie pritom funguje na podobnom princípe ako kancelársky dierovač a môže bezpečne prereže kartón za zlomok času a úsilia, ktoré deti vynaložia s momentálne dostupnými nástrojmi ako sú napríklad nožnice.

Elektrické náradie na rezanie kartónu má podobu menšieho boxu a na jeho hornej strane je vyznačená mriežka, ktorá pomáha s vedením kartónu cez reznú tyč v strede boxu. Táto rezná tyč je sa rýchlo pohybuje hore a dole a postupne prechádza pritláčaným kartónom. Rezná tyč je opatrená kovovou zábranou a medzera medzi tyčou a zábranou má pritom len 3 milimetre, aby sa k tyči nedostali ani tie najtenšie detské prsty.

Elektrické náradie InvenTable na rýchle a bezpečné rezanie kartónu.

Navyše tu nie sú žiadne odkryté rotujúce časti, do ktorých by sa nedopatrením mohli zachytiť vlasy alebo časti odevu. Súčasťou výbavy je aj pár ochranných okuliarov a slúchadiel pre malých domácich majstrov, aby sa zaistila maximálna ochrana pri rezaní kartónu.. Rodičia sa nemusia obávať ani úlomkov alebo prachu z kartónu, ktoré by poletovali po celej izbe. Odpad z rezania je totiž vťahovaný priamo do vnútra zariadenia, odkiaľ sa dá neskôr priamo vysať vysávačom alebo vysypať.

Elektrické náradie InvenTable na rýchle a bezpečné rezanie kartónu.

InvenTable pritom dokáže rezať nielen kartón, ale hravo si poradí napríklad s látkou, plsťou, drevotrieskou či remeselnou penou. Okrem kovu by malo zvládnuť prerezať väčšinu materiálov, ktorých hrúbka nepresiahne 2 milimetre. Vďaka tejto rezačke sa tak kartón či iné materiály môžu stať ihriskom pre neobmedzenú kreativitu a detskú fantáziu.

Elektrické náradie InvenTable na rýchle a bezpečné rezanie kartónu.

Elektrické náradie InvenTable na rýchle a bezpečné rezanie kartónu je k dispozícii prostredníctvom podpory už štedro financovanej startup kampane na portáli Kickstarter. Samotné náradie sa dá získať za 189 dolárov (okolo 180 euro). K dispozícii je aj súprava s ochrannými okuliarmi a slúchadlami od 220 dolárov (približne 209 euro) a ďalšie súpravy za vyššie ceny, ktoré pridávajú pracovný zošit, možnosť stiahnutia digitálnych projektor či nálepky, ktoré okrášlia detské výtvory. Dodávka prvých kusov je naplánovaná na máj 2024.

Elektrické náradie InvenTable na rýchle a bezpečné rezanie kartónu.