Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Prvá toaleta z biomateriálu vymieňa porcelán za kompozitné drevo

Prvá toaleta z biomateriálu vymieňa porcelán za kompozitné drevo
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
10. 4. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Niektorí ľudia si radi nainštalujú drevené sedadlo na svoju toaletu pre vnímané teplo, no toaleta Block ide v tomto smere ešte ďalej. Spoločnosť Woodio ju totiž opisuje ako prvú toaletu z biomateriálu na svete. Výrobca tak upúšťa od porcelánu v prospech modernej splachovacej toalety, ktorá je vyrobená z kompozitného dreva.

Block je atraktívne vyzerajúca toaleta, ktorá je zavesená na stene so skrytou montážou. Výšku sedadla si môžete prispôsobiť podľa seba a pripája sa k veľkej väčšine splachovacích systémov na trhu v Európskej únii. Postará sa o biznis ako každý iný štandardný splachovací záchod.

Toaleta je vyrobená zo zmesi drevnej štiepky a živice. Spoločnosť Woodio hovorí, že vďaka tomu je veľmi pevná a odpudzujúca nečistoty. V prípade škvŕn, ktoré sa objavia, sa záchodová misa čistí bežnými komerčnými čistiacimi prostriedkami na toalety, zatiaľ čo vonkajšok sa jednoducho utrie handričkou.

Toaleta z kompozitného dreva Woodio Block.

Popri pútavej toalete Block, spoločnosť Woodio ponúka aj rad iného kúpeľňového zariadenia na báze dreva, vrátane vane a množstva rôznych modelov umývadiel.

„Náš príbeh začal bláznivo znejúcim nápadom s partiou ľudí, ktorí chceli vidieť svet inak,“ hovorí spoločnosť Woodio. „Našou pôvodnou myšlienkou bolo vyrobiť drevené obklady do kúpeľne len preto, že to znelo zábavne a vyzývavo. Keď sme sa zoznamovali s týmto odvetvím, čoskoro sme si uvedomili, že náš nápad je nielen zábavný, ale aj dôležitý. Ukázalo sa, že keramika ako materiál je záťažou pre životné prostredie a má veľkú uhlíkovú stopu. Inšpirovaní našou pôvodnou myšlienkou a týmto postrehom sme teraz tu. Výsledkom je, že sme vytvorili ocenenú inováciu biomateriálu svetovej triedy – 100 % vodotesný drevený materiál Woodio“.

Toaleta z kompozitného dreva Woodio Block.

Aj keď pri záchodoch na báze dreva by ste mohli mať určité obavy o trvanlivosť, najmä v porovnaní s porcelánom, ktorý môže pri správnej starostlivosti vydržať veľmi dlho, má toaleta Block údajne životnosť približne 10 až 15 rokov, no môže potenciálne vydržať až dokonca 50 rokov.

Toaleta z kompozitného dreva Woodio Block sa predáva za nezvyčajne špecifickú cenu 927,02 EUR.

Toaleta z kompozitného dreva Woodio Block.