Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Výškovo nastaviteľný stôl s dvojitým zdvihom posunie monitor do výšky očí

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
25. 3. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Každodenné sedenie za kancelárskym stolom sa všeobecne považuje za škodlivé pre naše zdravie. K dispozícii sú preto aj výškovo nastaviteľné stoly, ktoré používateľov postavia na nohy. Nový model s názvom Dual Lift Standing Desk je pritom navrhnutý tak, aby do výšky vašich očí zdvihol aj monitor.

Výškovo nastaviteľný stôl Dual Lift Standing Desk, ktorý pochádza od spoločnosti Addington Company, je štýlový pracovný stôl, pri ktorom môžete sedieť alebo si ho zdvihnúť na motorizovaných nohách do pohodlnej výšky na státie. No namiesto toho, aby ste mali plochu pre klávesnicu a počítačovú myš na rovnakej úrovni ako monitor počítača, však stôl robí presne to, čo naznačuje jeho názov. Dokáže totiž zdvihnúť zadnú časť stola vyššie a vytvoriť tak poličku, vďaka ktorej sa monitor dostane do úrovne očí bez potreby ďalšieho vratkého podloženia alebo stojanov.

Výškovo nastaviteľný stôl s dvojitým zdvihom Addington Dual Lift Standing Desk.

Stôl má jednoduchý no praktický dizajn a predná časť police na monitor je pevná, aby sa zabránilo prepadávaniu predmetov cez okraj pri zdvihnutí. Pod ňou sa nachádza skrytý manažment káblov, spolu so zabudovanou napájacou lištou s prepäťovou ochranou. Výrobca tiež pribalil niekoľko úložných vreciek, aby ste mali na stole čistý priestor, a dokonca je tu aj vešiak na zavesenie slúchadiel.

Výškovo nastaviteľný stôl s dvojitým zdvihom Addington Dual Lift Standing Desk.

Stôl sa dá podľa potreby nastaviť tak, aby boli obe časti v jednej rovine, čím získate jednu rovnú plochu. Výška sa dá nastaviť pomocou rozhrania v prednej časti stola, a to od výšky 71 do 142 centimetrov. Ovládacie prvky majú k dispozícii aj dva prednastavené sloty na uloženie často používaných výškových profilov. Ak tlakové senzory počas prevádzky zistia prekážku, motory sa zastavia, aby sa zabránilo poškodeniu.

Stôl Dual Lift Standing Desk má šírku 122 centimetrov a hĺbku 61 centimetrov, ktorá je rozdelená medzi 23-centimetrovú zadnú časť a 38-centimetrovú prednú časť. Uvádza sa, že stôl je schopný zdvihnúť záťaž do celkovej hmotnosti až 40 kilogramov.

Výškovo nastaviteľný stôl s dvojitým zdvihom Addington Dual Lift Standing Desk.

Výškovo nastaviteľný pracovný stôl s dvojitým zdvihom Addington Dual Lift Standing Desk je momentálne súčasťou startup kampane na portáli Kickstarter. K dispozícii je za akciovú cenu od 529 dolárov (asi 489 euro), čo predstavuje úsporu 47 % z očakávanej maloobchodnej ceny. Začiatok dodávok pre podporovateľov kampane sa odhaduje na júl tohto roku.

Výškovo nastaviteľný stôl s dvojitým zdvihom Addington Dual Lift Standing Desk.