Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

NAY: Digitálne bicie Yamaha DD-65

Autor:
Ľubo Straka
Zverejnené:
16. 3. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Pre bubeníka je každodenné cvičenie s bicími nástrojmi nielen povinnosťou, ale aj potešením, no ako vyriešiť situáciu so susedmi v paneláku, či spiacimi členmi v malej domácnosti, keď bez hluku a nárokov na miesto to jednoducho nejde?! Ale ide... Riešením sú digitálne bicie Yamaha DD-65.

V balení Yamaha DD-65 sa ako prvé hlásia o slovo externé pedále s Jack konektormi, pomocou ktorých dokážete ovládať zvuk bubna nohou. Aby výrobca vplyvom digitálnych bubnov neochudobnil hudobníkov o pravý pocit držania skutočných drevených paličiek, tak k zariadeniu pribalil aj tie.

No a potom tu máme v plnej kráse i samotné veľké bicie spolu s návodmi. V balení však nie je adaptér pre pripojenie do elektrickej siete a tak si ho bude musieť používateľ obstarať samostatne. Hodí sa pritom univerzálny, 12V adaptér, prípadne niektorý z napájania klávesových nástrojov od Yamahy.

Panel s ôsmymi dotykovými poduškami a dvoma pedálmi znie ako akustický set bubnov, na ktorý udierate paličkami, metličkami, prípadne vlastnými rukami. No tento bicí set, s inovatívnymi funkciami, môžete navyše digitálne ovládať, čo otvára obrovské možnosti vlastnej kreativite. Zmesti aj do malých priestorov, hracia plocha je totiž situovaná na jednej hudobnej základni. Na nej sú ovládacie tlačidlá a podsvietený LED displej pre zobrazenie potrebných informácií.

Za všetkým stojí hudobný procesor vo vnútri zariadenia. Ponúka viacero režimov pre rôzne hudobné žánre. Okrem akustických a basových bubnov má panel širokú škálu perkusných zvukov z celého sveta a až 50 naprogramovaných bicích efektov. Celkovo vyprodukuje Yamaha DD-65 až 254 bicích hlasov, priraditeľných k akejkoľvek skladbe.

Bubny si navyše šikovný umelec môže sám miešať s orchestrom, a vytvárať tak rôzne hudobné skladby. Hudobné rozlíšenie je na úrovni 32 hlasovej polyfónie.

Ani v rytmike Yamaha nezaostáva. Nájdeme tu až 100 predvolených piesní pre rôznorodý nácvik rytmického bubnovania. Tempo sa dá ovládať jednoduchým kliknutím na tlačidlo Štart.

Veľkou výhodou tohto zariadenia je jeho variabilita. Pripojením slúchadiel môže totiž hudobník cvičiť z plných síl a pritom nikoho nerušiť. V opačnom prípade poslúžia dva 5 Wattové stereo reproduktory s basovým portom pre zosilnenú basovú líniu.

Do integrovanej pamäte Flash ROM je možné uložiť až 5 vlastných hudobných skladieb naraz, vo formáte MIDI, a to v reálnom čase ich komponovania. Celkovo sa do internej pamäte s veľkosťou 350 KB vojde až 10 000 nôt pre skladby.

Yamaha DD-65 je kompaktné riešenie pre bubeníkov s obmedzenými možnosťami priestoru, no na druhej strane s neobmedzenou vlastnou kreativitou.

(Toto produktové video vzniklo v spolupráci s NAY Elektrodom a produkt si môžete zakúpiť tu.)