Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Štýlové náramkové hodinky Alpha sú 3D tlačené presne na mieru nositeľa

Štýlové náramkové hodinky Alpha sú 3D tlačené presne na mieru nositeľa
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
18. 12. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Technológia 3D snímania umožňuje napríklad výrobu 3D tlačených dláh na mieru pre pacientov so zlomenou končatinou. Spoločnosť Synchronos využíva niečo podobné, no pre používateľov, ktorí chcú nosiť náramkové hodinky presne prispôsobené na mieru ich zápästia.

Celý proces sa začína tým, že výrobca zašle zákazníkovi 3D skener, ktorý sa použije na naskenovanie ruky. K dispozícii sú online manuály, ktoré používateľom pomôžu krok za krokom tak, aby sken prebehol správne.

Naskenované údaje sa potom zašlú späť spoločnosti Synchronos, ktorá ich použije ako podklad pre 3D tlač kovových náramkových hodiniek. Využíva sa presná metóda priameho laserového spekania kovu, pri ktorom laser selektívne taví kovový prášok po jednej vrstve, až kým sa nevytvorí celý objekt. Keď je náramok hotový, namontuje sa na neho hodinková časť a potom sa celé zariadenie doručí zákazníkovi.

Náramkové hodinky Synchronos Alpha sa prostredníctvom technológie 3D snímania a 3D tlače vyrábajú presne na mieru nositeľa.

Unisex náramkové hodinky s názvom Alpha majú švajčiarske pohybové ústrojenstvo, patentovaný mechanizmus spony a kryštálové sklo, ktoré je odolné voči poškriabaniu a rozbitiu. Hodinky sú tiež vodotesné do hĺbky 10 metrov. K dispozícii sú v prevedení z nehrdzavejúcej ocele, hliníka či titánových pásov, ktoré môžu byť doplnené o materiály, ako je 18-karátové zlato.

Využíva sa presná metóda priameho laserového spekania kovu, pri ktorom laser selektívne taví kovový prášok po jednej vrstve, až kým sa nevytvorí celý objekt.

Náramkové hodinky Alpha, ktoré sa vyrábajú presne na mieru objednávateľa sú momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dajú získať za finančnú podporu v sume od 349 dolárov za model z nehrdzavejúcej ocele, až do výšku 2 999 dolárov za limitovanú edíciu z titánu. Ak bude kampaň úspešná a všetko pôjde podľa plánu výrobcu, prvé kusy hodiniek by mali byť distribuované v apríli 2018.

Unisex náramkové hodinky s názvom Alpha majú švajčiarske pohybové ústrojenstvo, patentovaný mechanizmus spony a kryštálové sklo, ktoré je odolné voči poškriabaniu a rozbitiu.