Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Galaxy Note 7 a Gear S3: Šikovné zariadenia pre ľudí kráčajúcich s dobou

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
19. 9. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Okolo nového juhokórejského smartfónu Note 7 sa v poslednom období rozprúdili viaceré správy v súvislosti s niektorými chybnými batériami. Samsung však okamžite ohlásil výmenu týchto zariadení. V každom prípade je však nesporné to, že v prípade Note 7 ide naozaj o technologicky vyspelý mobil a tak si ho so sebou ázijci priniesli aj na výstavu IFA 2016. Okrem neho však ukázali aj ďalší šperk – nové inteligentné hodinky Gear S3.

Hoci vlajková loď Galaxy Note 7 si svoju premiéru zažila ešte pred samotným veľtrhom IFA 2016, Samsung sa tento smartfón rozhodla predviesť aj návštevníkom, ktorí brázdili priestory výstaviska. Galaxy Note 7 sa v už tradične prémiovom dizajne prezentuje ako mobilný nástroj s množstvom funkcií pre prácu i zábavu.

„Kde hlavne disponuje veľký 5,7 palcový v oboch stranách zakrivený SuperAMOLED displej, ktorý prechádza do zadnej zaoblenej strany. Materiály sú použité ušľachtilé, je to kombinácia kovu a Gorilla Glass 5 skla,“ smartfón predstavuje pán Tomáš Pallo, Samsung Electronics.

Vývojári zo Samsungu sa pritom rozhodli Note 7mičku obdariť schopnosťou, ktorá vo svete smartfónov bola doteraz vyhradená len pre fotografovanie.

„Dokáže nahrávať videá a dokonca už nahrané videá dokáže prehrávať v HDR kvalite.“

Hlavnou dominantnou však zostáva inteligentné pero S Pen, ktorého citlivosť sa oproti predchádzajúcemu modelu zdvojnásobila. Pero s hrotom s priemerom 0,7 milimetra váži len 3 gramy a používateľom prináša pocit práce akoby so skutočným perom.

„Spolu s hardvérovým vylepšením prišli aj nové funkcie, kde bezdotykový príkaz bol rozšírený o tri nové funkcie, čo je lupa, náhľad a prekladač. Takže používatelia môžu jednoduchým pohybom pera prekladať slová z rôznych jazykov.“

Myslelo sa aj na bezpečnosť a Note 7 sa tak môže pochváliť novou biometrickou autentifikáciou pomocou snímačov očnej dúhovky a funkciou pre ukladanie citlivých dát do zabezpečeného priečinku.

„Do zabezpečeného priečinku je možné sa dostať iba pomocou autentifikácie buď teda snímačom očnej dúhovky, odtlačkom alebo iným bezpečnostným prvkom. Dáta v zabezpečenom priečinku sú oddelené od bežného prostredia.“

Samsung predstavil na veľtrhu IFA 2016 nové inteligentné hodinky Gear S3

Galaxy Note 7 sa teda môže stať šikovnou pomôckou pre kreatívnych ľudí, ktorí potrebujú naozaj rýchlo a precízne vytvárať digitálne poznámky v bezpečnom prostredí. No obráťme list a poďme sa pozrieť aj na nové wearables v podobe inteligentných hodiniek Gear S3, ktoré boli uvedené priamo na podujatí IFA.

„Boli predstavené v dvoch verziách, a to je Frontier a Classic. A to kvôli tomu, aby pokryli čo najširšie spektrum používateľov a ich požiadavky. Obidve verzie sa vyznačujú tým, že ovládanie je možné buď dotykom alebo pohyblivou lunetou.“

Hodinky s 1,3 palcovým Super AMOLED displejom majú prepracovaný dizajn, pri ktorom sa vývojári zo Samsungu nechali inšpirovať klasickými hodinkami od renomovaných výrobcov. Verzia Gear S3 Classic je navrhnutá v minimalistickom prevedení pre konzervatívnejších používateľov, zatiaľ čo hodinky Gear S3 Frontier prichádzajú v športovom dizajne a funkciami pre aktívnych ľudí.

„Vedia si pozrieť v akej sú výške, aký je tam atmosférický tlak, akou rýchlosťou napríklad lyžujú. Je možné si privolať pomoc vďaka SOS tlačidlu. Je možné sledovať svoju polohu vďaka GPS.“

Novinkou pri hodinkách Gear S3 je zabudovanie reproduktoru a mikrofónu pre prijatie hovoru z Bluetooth prepojeného telefónu. Nechýbajú ani ďalšie druhy bezdrôtového pripojenia, či už Wifi alebo NFC. Hodinky používateľom prinášajú aj viacero možností personalizácie.

„Sú prispôsobiteľné či už zo softvérového hľadiska, kde si môžeme meniť ciferníky. Alebo z hardvérového hľadiska, kde je možné meniť náramok, ktorý je štandardne klasický 22 milimetrový,“ dodáva pán Tomáš Pallo, Samsung Electronics.

Jesenné juhokórejské novinky, smartfón Galaxy Note 7 a hodinky Gear S3 teda disponujú inovatívnymi technológiami a ich funkcie určite dokážu naplno využiť používatelia, ktorí chcú držať krok s dnešnou modernou dobou.