Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Titánová karabína Octo Max obsahuje takmer 20 funkcií

Titánová karabína Octo Max obsahuje takmer 20 funkcií
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
28. 3. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Dánski vývojári, ktorá stoja za multifunkčnou karabínou Octo, sa rozhodli priniesť jej vylepšenú verziu Octo Max, ktorá do svojho titánového tela dokáže vtesnať až 20 funkcií.

Ako už názov napovedá, Octo Max je väčší a lepší mladší súrodenec predtým vydaného modelu Octo. Kým však pôvodný model je ponúkaný v titánovej, nerezovej alebo hliníkovej konštrukcii, model Octo Max je „len“ titánový.

V prvom rade samozrejme funguje ako karabína. Môže sa pochváliť pružinovou blokovacou bránou a unesie závesné zaťaženie až do 454 kilogramov. No ako je to v prípade takmer všetkých týchto karabínových multifunkčných nástrojov, neodporúča sa používať pri skalnom lezení.

Titánová multifunkčná karabína Octo Max.

Jednou z najzaujímavejších vecí, ktorou sa karabína Octo Max odlišuje od pôvodného modelu, spolu s väčšími rozmermi, je pridanie vymeniteľného rezného noža z vysokokarbónovej nehrdzavejúcej ocele. Táto čepeľ sa podľa potreby vyklápa z hornej časti karabíny a v prípade potreby sa dá vylepšiť na 67-vrstvovú damaškovú oceľ. Ďalším voliteľným doplnkom je samostatná čepeľ na rezanie bezpečnostných pásov.

Titánová multifunkčná karabína Octo Max.

Na strane bez blokovacej brány sa nachádza vreckový klip, volfrámový rozbíjač skla, metrické / imperiálne pravítko (6 cm / 2,4 palca), pilník na nechty a rozkladací kľúč, ktorý obsahuje dve veľkosti hladkých kľúčov a tri veľkosti šesťhranných kľúčov (5,5, 7 a 9 mm). K dispozícii je aj rozkladací magnetický bitový skrutkovač, ktorý je kompatibilný so širším sortimentom bitov iných výrobcov ako ten v pôvodnom modeli.

Titánová multifunkčná karabína Octo Max.

Na spodnej strane sa nachádzajú výklopné ploché a krížové skrutkovače, ako aj otvor na kľúče. Ak sa posuniete nahor po strane brány zariadenia, nájdete odizolovač drôtov, „tajný otvor“ na uloženie niečoho drobného a kombinované páčidlo a otvárač na fľaše. A hoci sú tu aj „v tme svietiace“ dostičky, je na používateľovi, aby ich zásobil mierne rádioaktívnym tríciom.

Titánová multifunkčná karabína Octo Max.

Titánová multifunkčná karabína Octo Max je ponúkaná prostredníctvom už financovanej kampane na portáli Kickstarter za cenu 59 dolárov (okolo 55 euro). Plánovaná maloobchodná cena je 119 dolárov (asi 110 euro). Distribúcia prvých kusov pre podporovateľov kampane by sa mala začať v máji tohto roku.