Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Lichobežníkový úžitkový nôž z titánu bude stále super ostrý

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
6. 2. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Vývojári zo spoločnosti DailyGizmo zredukovali úžitkový nôž na jeho najzákladnejšiu formu. Výsledkom je atraktívny rezač z titánu, ktorý by mohol skutočne vylepšiť jeho používanie na každodenné nosenie.

V poslednej dobe síce pribudlo množstvo rôznych nožov, multifunkčných nástrojov a iného vybavenia na každodenné nosenie, no tieto zariadenia sa zvyčajne pýšia tým, že robia viacero vecí naraz. Nový úžitkový nôž Kiwi je iný v tom, že je navrhnutý tak, aby robil jednu vec naozaj dobre, a teda slúžil ako ostrý nôž.

Výrobcovia tvrdia, že na vytvorenie noža Kiwi odstránili 80% titánu z bloku, s ktorým začali na vytvorenie jeho rámu. Výsledkom je vraj konštrukcia, ktorá váži „menej ako prepeličie vajce“. Potom vytvorili super jednoduchú napínaciu tyč, ktorá udrží rad štandardných čepelí úžitkových nožov na mieste. Otvor v hornej časti noža umožňuje jeho pripevnenie na šnúrku alebo na kľúčenku. Tvorcovia dokončili svoj dizajn s mosadznými akcentmi a dvoma malými fľaštičkami naplnenými tríciom, ktoré žiaria v tme.

Úžitkový nôž z titánu Kiwi.

No vývojári si predsa len neodpustili pridanie nejakej ďalšej funkcie. Otvor na kľúčenku v noži Kiwi môže tiež vziať niekoľko základných bitových skrutkovačov a v hornej časti je vyryté trojpalcové pravítko. No z hľadiska praktickosti zostaneme pri tom, aby sme to nazývali ako nôž a nie multifunkčný nástroj.

Výhodou noža Kiwi je aj to, že jeho čepele môžete jednoducho vymeniť, keď sa opotrebujú. Nôž tiež vyzerá trochu nebezpečne, pretože vo vnútri rámu môžete vidieť čepeľ. Výrobca však ubezpečuje potenciálnych záujemcov, že je to úplne bezpečné, pretože čepeľ zostáva pevne vo svojom ochrannom ráme, pokiaľ nie je lišta zatlačená, aby sa dala vysunúť palcom.

Úžitkový titánový nôž Kiwi sa dá získať prostredníctvom podpory už financovanej startup kampane na portáli Kickstarter v sume od 59 USD (asi 55 EUR), čo predstavuje 25% úsporu z prípadnej maloobchodnej ceny 79 USD (okolo 74 EUR). Spoločnosť tvrdí, že začne dodávať nože po celom svete v marci 2024.