Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

60-sekundový stojan na hojdaciu sieť vám umožní leňošiť kdekoľvek

60-sekundový stojan na hojdaciu sieť vám umožní leňošiť kdekoľvek
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
8. 3. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Aj keď máte k dispozícii menej ako minútu, stále je to dosť času na postavenie nového stojana na hojdaciu sieť. Tvrdí to americká spoločnosť Yobogear, ktorá vyrába outdoorové vybavenie, v súvislosti so svojím novým stojanom na hojdaciu sieť Turtlebug, ktorý je v momentálne ponúkaný prostredníctvom startup kampane na portáli Kickstarter.

Stojan na hojdaciu sieť Turtlebug sa skladá z dvoch statívov a jednej vodorovnej podpornej tyče, ktoré sú na oboch koncoch spojené nylonovými nábojmi vystuženými sklom. Tieto náboje obsahujú aj háky, na ktoré sa potom zavesí hojdacia sieť.

Trojnožky aj tyč sú zložené z častí hliníkovej zliatiny série 6000, cez ktoré vedú nárazové laná. Tieto laná umožňujú, aby všetky sekcie zostali spojené, aj keď sú zložené a vložené do batohu alebo podobne. Zložený zväzok má dĺžku 508 mm.

Rozkladací stojan na hojdaciu sieť Turtlebug Lounger.

Nastavenie je len otázkou vytiahnutia zväzku z batohu, jeho držania za náboje a následného zatrasenia, aby sa rozložil do tvaru stojana. Podľa spoločnosti Yobogear len vnútorné dve nohy každého statívu udržia plnú hmotnosť hojdacej siete a používateľa. Vonkajšia noha každého podstavca funguje skôr ako stabilizačná vzpera, ktorá zabraňuje posunu podstavca pri zmene hmotnosti používateľa.

Rozkladací stojan na hojdaciu sieť Turtlebug Chair.

Stojan na hojdaciu sirť Turtlebug sa v skutočnosti ponúka v štyroch veľkostiach, a to Chair (na sedenie), Lounger (na leňošenie), Mini (pre malé deti) a Camper, do ktorého sa zmestia kempingové hojdacie siete až do dĺžky 335 cm. Táto verzia je vybavená aj systémom na upevnenie dažďovej plachty. V závislosti od modelu má hojdacia sieť Turtlebug hmotnosť 5 až 8 kg a unesie váhu používateľa / siete od 136 až 227 kg.

Rozkladací stojan na hojdaciu sieť Turtlebug Mini.

Príspevky na Kickstarteri sa pohybujú od 165 USD (okolo 151 EUR) za model Mini s plánovanou maloobchodnou cenou 215 USD (asi 197 EUR) až po 450 USD (približne 412 EUR) za kompletný balík Camping, ktorý zahŕňa dažďovú prikrývku, podsedák pod hojdaciu sieť a hojdaciu sieť so zipsom proti hmyzu. Táto verzia sa bude po skončení kampane predávať za 560 USD (v prepočte 512 EUR).

Rozkladací stojan na hojdaciu sieť Turtlebug Camper.