Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Oru zútulňuje kempovanie s multifunkčným origami nábytkom

Oru zútulňuje kempovanie s multifunkčným origami nábytkom
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
7. 3. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Po rokoch vytvárania jedného skladacieho kajaku inšpirovaného skladačkou origami za druhým, spoločnosť Oru expanduje do ďalších oblastí. Svoje origami zručnosti pretavila do úplne novej kategórie produktov v podobe kompletnej zostavy outdoor origami nábytku s názvom Oru Camp.

Nová rodina skladacích origami stolov a stoličiek je zložená na samostatné prepravné kufríky, vďaka čomu je preprava pevného a pohodlného nábytku v prírode jednoduchšia ako kedykoľvek predtým. Kempingový nábytok je však už kategóriou, ktorá ponúka množstvo ľahkých a skladacích prenosných vecí.

Spoločnosť Oru sa snaží preniknúť na tento preplnený trh nielen tým, že jej kempingový nábytok vyzerá inak, ale aj tým, že ponúka jedinečnú kombináciu plochejšieho balenia, prenosnosti, robustnosti, užitočnosti a nízkej hmotnosti. Jeho kempingový nábytok nie je určený na cestovanie s batohom, ale určite je ľahší a ľahšie sa nosí pešo ako mnoho iných kempingových stolov a stoličiek.

Skladací origami kempingový stôl SwitchTable.

Spoločnosť Oru pritom minulý rok namočila prsty do vody kempingového nábytku, keď cez Kickstarter predstavila modelový rad Camp. Jej kampaň mala obrovský úspech a výrobca oficiálne spustil zostavu Camp na maloobchodný predaj tento rok. Rad obsahuje rovnaké tri kusy ako počas kampane: všestranný stôl SwitchTable, stoličku PopLounge a stohovateľný odkladací stolík / lavička Flipcube.

Skladacia origami kempingová stolička PopLounge.

Každý kus nábytku má takmer rovnaké špecifikácie ako pred rokom, s niekoľkými výnimkami. 5,2-kilogramový stôl SwitchTable má nominálnu nosnosť 91 kilogramov, čo je o polovicu menej ako model predstavený minulý rok. To by nemalo znamenať obrovskú stratu, pretože 91 kg stále zdvojnásobuje nosnosť mnohých kempingových stolov a zdá sa to byť obzvlášť dostačujúce pre stoly, ktoré sa dajú zložiť do vlastnej tašky cez rameno. Stôl je nastaviteľný na výšku jedálenského stola 75 cm a výšku konferenčného stolíka 39 cm. Jeho maloobchodná cena 229 USD (asi 210 EUR) je vyššia, ako sa pôvodne odhadovalo, no momentálne je v predaji za akciovú cenu 149 USD (okolo 137 EUR).

Skladací origami kempingový nábytok Oru Camp.

FlipCube, najkompaktnejší kus súpravy Oru Camp, je ešte prenosnejší, ako sa na prvý pohľad zdalo. Váži 2,2 kg, čo je o viac ako tretinu menej ako hmotnosť pôvodného kusu. Všestranná jednotka funguje ako druh stohovateľného nákladného boxu v aute, ktorý sa v kempe zmení na opierku na nohy, bočný stolík, lavicu a / alebo stoličku. Dosahuje nosnosť 113 kg a jeho cena je o niečo vyššia, ako sa pôvodne odhadovalo, a to 99 USD (približne 91 EUR). Tí, ktorí si FlipCube objednajú teraz, ho však môžu získať za 59 USD (okolo 54 EUR).

Stolička PopLounge vyzerá identicky s jej predprodukčnou formou z roku 2023, váži 3,3 kg a má nosnosť až 136 kg. Zbalí sa a stane sa z nej vlastné puzdro na prenášanie s rovnakou dĺžkou 57 cm a šírkou 47 cm ako SwitchTable. To umožňuje úhľadné stohovanie. Maloobchodná cena je stanovená na pomerne drahých 189 USD (asi 174 EUR), no pri zadaní predbežnej objednávky stojí 109 USD (približne 100 EUR).

Skladací origami kempingový nábytok Oru Camp.

Každý kus kempingového nábytku v kolekcii Oru Camp je vyrobený z rovnakého vlnitého plastu OruPlast ako origami kajaky Oru. Materiál je ošetrený proti UV žiareniu a je navrhnutý tak, aby sa dal ľahko utrieť a udržiavať v čistote. Predskladané „živé pánty“ sú podľa výrobcu dobré na viac ako 20 000 zložení. LModelový rad prichádza v originálnej bielo-oranžovej farbe predstavenej minulý rok, ako aj v novo pridanej bielo-čiernej farebnej schéme.

Okrem ponúkania aktuálnych zliav na jednotlivé modely Camp je k dispozícii aj výrazne zľavnený balík „Full Camp“ s jedným stolom SwitchTable, dvoma stoličkami PopLounge a dvoma stolíkmi / lavicami FlipCube za 413 USD (okolo 379 EUR), čo je zľava takmer 50 percent z plnej maloobchodnej ceny.

Skladací origami kempingový nábytok Oru Camp.