Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Sedadlo Expandy sa rýchlo zmení na dvoj-kreslo či na veľkú pohovku

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
22. 2. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Expandy je jeden kus nábytku, ktorý sa dá rozšíriť do šírky tak, aby mohol slúžiť na tri účely. Jednoduchým potiahnutím za jeden koniec ho používatelia dokážu premeniť z kresla pre jedného na dvoj-kreslo a na pohovku.

Kanadský strojný inžinier Daniel Chiriac vynašiel Expandy po tom, čo bol frustrovaný tým, koľko miesta zaberá bežná pohovka v jeho byte. Hoci technicky mal pre ňu dosť miesta, zbytočne zaberala priestor, keď nebolo potrebné ďalšie sedenie, čo bolo väčšinu času.

Transformovateľné kreslo 3 v 1 Expandy.

Proces premeny kresla na dvoj-kreslo sa spustí bočným potiahnutím za jednu opierku, čím sa posunie a otvorí sa priestor na oceľovom ráme Expandy. Následne sa z integrovaných úložných priestorov, ktoré sú pod sedadlom kresla a vo vnútri opierky, vyberie plocha na sedenie a vankúš na operadlo, ktoré sa potom jednoducho vložia do prázdneho priestoru.

Transformovateľné kreslo 3 v 1 Expandy.

Celý postup trvá údajne menej ako 30 sekúnd a nevyžaduje si žiadne náradie. Prechod z dvoj-kresla na pohovku prebieha rovnako, len je potrebné vytiahnuť druhú opierku.

Chiriac tvrdí, že má pripravený model na uvedenie do výroby u jedného z najväčších výrobcov nábytku v Európe a do troch týždňov by mohol mať pripravených 100 prepravných kontajnerov. V každom z nich by sa nachádzalo 90 kusov transformovateľného kresla Expandy.

Transformovateľné kreslo 3 v 1 Expandy.

Teraz hľadá objednávky u maloobchodníkov. Odhadovaná maloobchodná cena je 1 499 USD (približne 1 386 EUR), no treba zobrať do úvahy, že táto suma je v podstate za tri kusy nábytku.

Transformovateľné kreslo 3 v 1 Expandy.