Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Magnetická vákuová fľaša Parkside servíruje víno v prírode

Magnetická vákuová fľaša Parkside servíruje víno v prírode
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
7. 11. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Od roku 2017 sa spoločnosť High Camp etablovala ako výrobca robustných fliaš, ktoré boli vytvorené na prepravu a podávanie liehovín a kokteilov v prírode. Problém je, že nie každý pije tvrdý alkohol. Spoločnosť preto teraz pridala rovnako úhľadné riešenie pre dobrodružných milovníkov vína, ktorí si chcú vychutnať svoje obľúbené ročníky aj na turistických výletoch.

Fľaša s názvom Parkside Flask 750 uchováva obsah celej 750 ml fľaše vína medzi dvoma odnímateľnými pohármi na víno, pričom ho udržiava v správnej teplote vďaka robustnej vákuovo izolovanej konštrukcii. Vyzerá to ako ideálny spôsob vychutnania si vína pri kempovaní, piknikoch, prechádzkach v prírode a iných činnostiach, kedy by bolo prenášanie sklenenej fľaše a krehkého pohára problematické až nemožné.

Vákuovo izolovaná fľaša na víno High Camp Parkside 750.

Existuje už množstvo produktov, ktoré sa snažia tento problém vyriešiť, od skladacích karaf z mäkkého plastu až po kovové a plastové poháre na víno, so stopkou alebo bez nej. Značka High Camp je obzvlášť dobre integrovaná a zdá sa, že by mohla byť prirodzeným výberom pre každého, kto to myslí vážne s pravidelným nosením vína na cestách.

Vákuovo izolovaná fľaša na víno High Camp Parkside 750.

Parkside 750, v podstate prepracovaná verzia charakteristickej fľaše na whisky Firelight od spoločnosti High Camp, je tvarovaná fľaša na víno z nehrdzavejúcej ocele uzavretá na každom konci 300 ml pohárom v tvare približnom ako miska pohára na víno bez stopky. Fľaša Parkside má perfektnú veľkosť, aby sa do nej zmestil obsah štandardnej fľaše vína s objemom 750 ml s použitím dizajnu so širokým hrdlom pre ľahké plnenie bez lievika. Po naplnení sa na vrch pripevní uzáver, ktorý udrží víno v bezpečí. Spoločnosť High Camp tvrdí, že elektrolyticky leštená vnútorná oceľ na fľaši aj pohári zabraňuje akémukoľvek nežiaducemu vplyvu na chuť vína.

Vákuovo izolovaná fľaša na víno High Camp Parkside 750.

Fľaša Parkside 750 je vákuovo izolovaná, aby si udržala teplotu až 24 hodín, takže nie je dôvod, aby sa ju používateľ snažil vtesnať do chladiaceho boxu, pokiaľ chce chladiť vína, ktoré to potrebujú. A nech je správna teplota servírovania daného vína akákoľvek, vákuovo izolovaný dizajn pomôže zabrániť prehriatiu na slnku alebo v horúcom aute.

Vákuovo izolovaná fľaša na víno High Camp Parkside 750.

Všetky tri komponenty fľaše Parkside 750 sú vyrobené z dvojstennej nehrdzavejúcej ocele 18/8 a sú pripravené odolať akýmkoľvek náhodným pádom alebo nárazom, ktoré im prídu do cesty. Poháre sa pripájajú k fľaši pomocou rovnakého patentovaného magnetického uzamykacieho systému spoločnosti High Camp, ktorý bol zavedený na fľaši Firelight, čo zaisťuje bezpečnú prepravu. Celé balenie je približne v rovnakej výške ako typická fľaša na víno s výškou 31 centimetrov, ale horný pohár vytvára symetrickejší rúrkovitý tvar.

Fľaša na víno High Camp Parkside 750 sa predáva za cenu 125 dolárov (okolo 117 euro). K dispozícii je aj polovičná fľaša Parkside 375 s jedným pohárom za cenu 89 dolárov (približne 83 euro).

Vákuovo izolovaná fľaša na víno High Camp Parkside 375.