Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Z dielne Google vyšiel nový Pixelbook a inteligentné reproduktory Home

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
5. 10. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Technologický gigant Google sa tento rok činil a tak okrem nových smartfónov predstavil aj ďalšie zaujímavé zariadenia, vrátane úplne nového notebooku s názvom Google Pixelbook a dvoch nových verzií populárneho inteligentného reproduktoru Google Home.

Nový Pixelbook je v podstate prezlečený prémiový Chromebook s 12,3 palcovou obrazovkou s rozlíšením Quad HD. Jeho hrúbka je len 10 milimetrov a váži menej ako 1 kilogram. Spoločnosť Google pritom označuje toto zariadenie ako 4 v 1. To sa dá používať ako klasický notebook, zložiť ako tablet, postaviť ho na klávesnicu alebo ako podstavec, v takzvanom režime stanu. K lepšiemu pocitu z ovládania najmä v režime tabletu prispeje aj voliteľné pero Pixelbook Pen.

Notebook Google Pixelbook.

Pixelbook prichádza aj niektorými šikovnými doplnkami, ako je napríklad podpora pre obchod Google Play a aplikácie pre Android, či predinštalovaný digitálny asistent Google Assistant. K dispozícii sú rôzne konfigurácie s procesormi Intel Core i5 a Core i7. Notebook môže mať až 16 GB operačnej pamäte RAM a 512 GB úložného priestoru. Google Pixelbook sa dá predbežne objednať za cenu 999 dolárov v najladnejšej konfigurácii, pričom dostupný by mal byť od 31. októbra.

Notebook Google Pixelbook.

Do rodiny domácich inteligentných reproduktorov Google Home pribudli dva nové modely – Home Max a Home Mini. Prvý z nich je viacej zameraný na kvalitný zvuk a je teda aj o dosť väčší, ako jeho starší súrodenec, klasický Home. Maxko používa integrované basové a výškové meniče, ktoré poskytnú až 20 násobne výraznejšie ozvučenie v porovnaní s klasickým Google Home. Reproduktor sa dá použiť samostatne alebo sa dá spárovať pre vytvorenie stereo zvuku. Navyše je vybavený technológiou Smart Sound, ktorý prispôsobuje výstup na základe akustiky v miestnosti, v ktorej sa reproduktor nachádza.

Google Home Max je vybavený aj dotykovými ovládačmi, pripojením Bluetooth, 3,5 mm Jack konektorom a podporuje službu Google Cast. K dispozícii bude od decembra za 399 dolárov v kriedovej alebo drevenej farbe.

Inteligentný reproduktor Google Home Max.

Model reproduktora Google Home Mini je presne taký, ako jeho názov napovedá, teda miniatúrna verzia pôvodného modelu. Zachováva si všetky inteligentné funkcie, no pre kvalitné prehrávanie hudby si treba zaobstarať vlastný reproduktor alebo Chromecast, ktorý sadá k Mini pripojiť.

Google Home Mini bude stáť len 49 dolárov a už teraz sa dá objednať vo farbách korálovej, kriedovej a dreveného uhlia. Do predaja by sa mal dostať od 19. októbra.

Inteligentný reproduktor Google Home Mini.