Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Google Assistant vďaka Lenovu získal inteligentný displej

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
10. 1. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V záplave bezdrôtových reproduktorov s podporou digitálnych asistentov Amazon Alexa alebo Google Assistant mala spoločonosť Amazon doteraz na vrch vďaka zariadeniu Amazon Echo Show, ktoré kombinovali reproduktor s displejom. Stav sa však dostal do rovnováhy predstavením zariadenia Smart Display, ktoré spoločnosť Lenovo prezentuje na výstave CES 2018.

Zariadenie Lenovo Smart Display je vlastne prvým zo zariadení, ktoré prichádza s digitálnym hlasovým asistentom Google Assistant spolu so zobrazením informácií na displeji. Vďaka tomu riešeniu si používateľ môže prezrieť predpoveď počasia a zároveň ju počúvať. Získa tiež prístup k množstvu video obsahu, k fotografiám či navigácii a iným obrazovým informáciám a zábave, ktoré nie sú v štandardnom inteligentnom reproduktore možné.

Lenovo Smart Display s digitálnym asistentom Google Assistant.

Smart Display má rozlíšenie Full HD v oboch ponúkaných modeloch s 8 alebo 10 palcovým displejom. Vo výbave je bezdrôtové pripojenie Wi-FI a Bluetooth pre prepojenie s ostatnýmy inteligentnými zariadeniami v domácnosti. Integrovaný reproduktor má výkon 10 wattov. Smart Display samozrejme podporuje s zariadenia Google Nest spolu s rôznymi inými inteligentnými zariadeniami ďalších výrobcov.

Lenovo Smart Display s digitálnym asistentom Google Assistant.

Používateľ môže využiť digitálneho hlasového asistenta Google Assistant na ukázanie cesty na Google Maps, môže sledovať videá cez YouTube, uskutočniť videohovor s priateľmi prostredníctvom Google Duo, počúvať obľúbenú hudbu a tak ďalej. Zariadenie Smart Display sa dá postaviť buď horizontálne alebo vertikálne, záleží od preferencií používateľa.

Na výber je jemná sivá alebo bambusová farba. Lenovo Smart Display bude stáť 199,99 dolárov alebo 249,99 dolárov, v závislosti od veľkosti displeja a zariadenie by sa malo začať predávať neskôr v priebehu tohto roka.

Lenovo Smart Display s digitálnym asistentom Google Assistant.