Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nové OLED televízory Panasonic prenášajú kino zážitok do obývačky

Nové OLED televízory Panasonic prenášajú kino zážitok do obývačky
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
9. 1. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Panasonic na výstave CES 2018 predstavila nové modely OLED televízorov FZ950 a FZ800, ktoré pokračujú vo filozofii výrobcu „Hollywood to Home“, keďže sa Panasonic snaží pomáhať filmovému priemyslu tak, že do domácnosti chce priniesť zážitky porovnateľné alebo lepšie ako v kine.

Jadrom nových OLED televízorov Panasonic je nový obrazový procesor HCX a technológia nazvaná ako Dynamic LUT. Tá televízoru neustále poskytuje sadu pokynov o farbe, ktoré farby má tvoriť v každej konkrétnej pozícii na obrazovke. Predtým boli tieto údaje nastavené len pred začiatkom filmu alebo televízneho vysielania. Obrazový procesor HCX teraz umožní aktualizovať tieto pokyny až 10 krát za sekundu.

Podľa spoločnosti Panasonic je viditeľná hlbšia a bohatšia kvalita obrazu nielen pri vykresľovaní čiernej farby, ale aj v stredných a vysokých farebných spektrách, čiže každá scéna, ktorá nie je nakrútená v tieni. To prináša výrazné zlepšenie scén v strednom jase, čím sa obraz zdá byť prirodzenejší.

Spoločnosť Panasonic predstavila nový modely OLED televízorov FZ950 a FZ800 s technológiou Dynamic LUT a HDR10+.

Nové modely televízorov Panasonic FZ950 a FZ800 patria medzi prvé, ktoré podporujú nový obrazový formát HDR10+, ktorý je podporovaný spoločnosťami Panasonic, Smasung, 20th Century Fox, Warner Bros a Amazon. Model FZ950 prináša aj reproduktorový systém „Dynamic Blade Speaker“, ktorý je zabudovaný v stojane a o jeho vyladenie sa postarala spoločnosť Technics.

Spoločnosť Panasonic neuviedla bližšie špecifikácie o nových OLED televízoroch FZ950 a FZ800, no pokiaľ ide o dátum vydania, tak ten bol stanovený na jar 2018. Ceny by údajne mali byť agresívne nízke v porovnaní s inými OLED televízormi na trhu.

Spoločnosť Panasonic predstavila nový modely OLED televízorov FZ950 a FZ800 s technológiou Dynamic LUT a HDR10+.