Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

LG chce dominovať s prvým 88 palcovým 8K OLED televízorom na svete

LG chce dominovať s prvým 88 palcovým 8K OLED televízorom na svete
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
3. 1. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Hoci sa 4K televízory ešte len snažia nahradiť Full HD kolegov v našich obývačkách, výrobcovia už teraz pre spotrebiteľov pripravujú nové 8K technológie. Dokazuje to aj spoločnosť LG, ktorá si na začiatok roka prichystala oznámenie prvého 8K OLED displeja na svete s uhlopriečkou 88 palcov. Túto blízku budúcnosť domácej zábavy predstaví LG už na budúci týždeň na medzinárodnej výstave CES 2018 v Las Vegas.

Spoločnosť LG tvrdí, že technológia OLED umožňuje dosiahnuť extrémne vysoké rozlíšenie bez nutnosti obetovania jasu obrazu a pri zachovaní nízkych požiadaviek na spotrebu elektrickej energie v porovnaní s podsvietenými LCD panelmi. Vďaka tomu, že OLED panely nevyžadujú podsvietenie, môžu byť dokonca veľmi tenké, čo dokazuje napríklad aj model televízora LG SIGNATURE TV W.

Spoločnosť LG Display usilovne pracuje na technológiách ďalšej generácie a jej výskum a vývoj v oblasti OLED napreduje rýchlym tempom. Predstavený nový 8K OLED panel s uhlopriečkou 88 palcov má rozlíšenie 7 680 x 4 320 bodov. To je 16 krát viac ako má Full HD (1 920 x 1 080 bodov) a štyrikrát viac ako UHD (3 840 x 2 160 bodov). Vývojárom sa podarilo takéto vysoké rozlíšenie dosiahnuť redukciou veľkosti každého jedného obrazového bodu v OLED paneli.

Spoločnosť LG si na začiatok roka prichystala oznámenie prvého 8K OLED displeja na svete s uhlopriečkou 88 palcov.

Prvý 88 palcový 8K OLED displej na svete sa predstaví návštevníkom medzinárodnej výstavy CES 2018 v Las Vegas už budúci týždeň. Podľa vyjadrenia výrobcu tento displej ponúkne používateľom bezkonkurenčnú kvalitu obrazu s „perfektne čiernou farbou, živšími farbami a širším pozorovacím uhlom,“ ako bolo doteraz možné. Momentálne neboli zverejnené žiadne informácie o dostupnosti ani cenách, ale pri novej technológii sa treba pripraviť na to, že rozhodne nepôjde o lacnú záležitosť.

Prvý 88 palcový 8K OLED displej na svete sa predstaví návštevníkom medzinárodnej výstavy CES 2018 v Las Vegas už budúci týždeň.