Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Samsung rozšíril portfólio svojich televízorov s inovatívnymi technológiami

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
28. 9. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Juhokórejský Samsung sa na výstave IFA 2017 pochválil aj rozšírením portfólia svojich QLED televízorov o nový model s označením Q8F.

Výrobca tak má už v talóne 14 modelov takýchto televízorov, ktoré sú založené na technológii zobrazenia Quantum Dot.

„Čiže vlastne špeciálne nano kryštáliky, ktoré sa nachádzajú v tom televízore. Zároveň ten televízor disponuje 10-bitovým panelom, funkciou HDR. Dokáže zobraziť 100 percentný objem farieb, vlastne to, čo dokáže zachytiť ľudské oko,“ vysvetľuje pán Miroslav Záhorec, Samsung Electronics SK&CZ.

Vývojári pritom vypočuli požiadavky používateľov a tak má Q8Fka namiesto zakriveného panela rovný. Jeho zadná strana je navyše v kovovom prevedení a k používateľom sa dostane v 55 a 65 palcovom vyhotovení.

Samsung rozšíril portfólio svojich televízorov s inovatívnymi technológiami

Na nemeckom podujatí bol predstavený aj 43 palcový rozmer koncepčne zaujímavého televízora s názvom Frame. Ten v sebe spája klasický televízor s umením. Používateľ má k dispozícii na výber rôzne farby či odtiene rámov a po aktivácii špeciálneho režimu, na spôsob šetriča obrazovky, sa televízor môže premeniť na umelecké dielo.

„Kde si vlastne pustím obsah, či už buď samotný, nejaké svoje fotky alebo mám k dispozícii ponuku rôznych umeleckých diel. Tento obsah týchto umeleckých diel si buď viem samozrejme stiahnuť niekde z kľúča a pustiť si. Alebo je k dispozícii obchod, kde mám k dispozícii viac ako 450 rôznych umeleckých diel, rôznych autorov, rôznych žánrov,“ dodáva pán Miroslav Záhorec, Samsung Electronics SK&CZ.

Samsung na výstave IFA 2017 oznámil aj uzavretie partnerstva so spoločnosťami 20th Century Fox a Panasonic. Cieľom je vytvorenie otvorenej platformy pre dynamické metadáta používané vylepšenou technológiou High Dynamic Range s predbežným označením HDR10+. Obraz v jasných a tmavých scénach sa v tomto prípade automaticky optimalizuje pre každú jednu scénu, vďaka čomu sa aj v detailoch dosiahnu viditeľné podania farieb.