Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Aktívne obrie reproduktory B&O BeoLab 50 ovládnu celú obývačku

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
10. 8. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Bang & Olufsen (B&O) sa rozhodla aktualizovať svoju vlajkovú audio technológiu a po takmer dvoch rokoch predstavila nástupcu reproduktorov BeoLab 90. Novinka nesie označenie BeoLab 50 a hoci je tento aktívny reproduktor menší a pomerne lacnejší ako jeho starší brat, stále dokáže ohromiť svojimi parametrami, veľkosťou, ako aj cenou.

Aktívny reproduktor BeoLab 50 sa so svojimi rozmermi 108,4 s 45,6 s 44,2 centimetra a váhou 61 kilogramov rozhodne v obývačke alebo inej miestnosti nestratí, skôr naopak, stane sa jej dominantou. Domácnosť sa môže natriasať vďaka siedmym zosilňovačom s výkonom 300 W, ktoré ovládajú jeden 0,75 palcový výškový, tri 4 palcové stredové a tri 10 palcové basové drivery s celkovým výkonom až 2 100 wattov.

Spoločnosť Bang & Olufsen uviedla nový aktívny reproduktor BeoLab 50 s celkovým výkonom 2 100 wattov.

Spoločnosť Bang & Olufsen tvrdí, že milovníci hudby môžu vďaka technológii Active Room Compensation využívať externý mikrofón pre meranie akustického prostredia a nastavenie výstupu pre dosiahnutie optimálneho zvuku. Model BeoLab 50 je tiež vybavený technológiou B&O Acoustic Lens, vďaka ktorej sú vyššie frekvencie podporovaného rozsahu od 15 Hz do 43 kHz ovládané zvukovou šošovkou, ktorá vychádza z hornej časti reproduktora po jeho zapnutí.

Zvuk z reproduktoru sa môže šíriť v 180 stupňovom zábere, alebo sa dá nastaviť na 45 stupňový užší záber pre dosiahnutie viac zaostreného a intenzívneho zvuku v mieste jeho počúvania. Predvoľby pre rôzne režimy sa pritom dajú vytvárať a vyvolať aj prostredníctvom mobilnej aplikácie B&O.

Reproduktor B&O BeoLab 50 disponuje siedmymi zosilňovačmi s výkonom 300 W, ktoré ovládajú jeden 0,75 palcový výškový, tri 4 palcové stredové a tri 10 palcové basové drivery s celkovým výkonom až 2 100 wattov.

V zadnej časti veže reproduktoru BeoLab 50, ktorá je vyrobená zo strieborného lešteného hliníka v kombinácii s dubovým a tkaninovým panelom, sa nachádza priestor pre pripojenie na domáci Hi-fi sústavu, TV, domáce kino alebo počítačové systémy prostredníctvom analógových a digitálnych vstupov Power Link, RCA, S/PDIF, optika alebo USB. Okrem toho je k dispozícii aj bezdrôtová technológia WiSA, ktorá využíva pásmo 5,2 až 5,8 GHz pre streamovanie audio vo vysokej kvalite bez rušenia od iných bezdrôtových zariadení.

Mohutná aktívny reproduktor BeoLab 50 bude dostupný tento mesiac, pričom odporúčaná maloobchodná cena je 19 585 dolárov za jeden kus. Stereo zostava s dvomi reproduktormi sa teda cenovo dostáva na úroveň luxusnejšieho automobilu.

Reproduktor BeoLab 50 je vybavený technológiou B&O Acoustic Lens, vďaka ktorej sú vyššie frekvencie ovládané zvukovou šošovkou, ktorá vychádza z hornej časti reproduktora po jeho zapnutí.