Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Samsung uviedol na trh najväčší QLED televízor na svete

Samsung uviedol na trh najväčší QLED televízor na svete
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
7. 8. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Juhokórejská spoločnosť Samsung sa rozhodla rozšíriť ponuku svojich QLED televízorov o nový model Q9, ktorého obrazovka má monštruóznu uhlopriečku 88 palcov. Zobrazovacia technológia QLED pritom využíva miniatúrne svetelné body vyrobené z kovovej zliatiny, ktoré svojou reprodukciou farieb a kontrastu sú schopné súperiť s OLED panelmi.

Spoločnosť Samsung tvrdí, že táto technológia umožňuje televízorom zo série Q vytvárať farebné spektrum DCI-P3, čiže väčšinu prirodzene sa vyskytujúcich farieb, so 100 percentnou presnosťou, čo sa zatiaľ nepodarilo žiadnej inej značke. Aby si mohli používatelia vychutnať naplno takýto obraz, pre nový 88 palcový (2,24 metra) televízor QLED Q9 si budú musieť vyhradiť dostatočne veľký priestor vo svojej obývačke.

Táto obrovská obrazovka s rozlíšením UHD, teda 3840 na 2160 bodov, má obnovovaciu frekvenciu 240 Hz a nechýba jej 10-bitová technológia HDR. V rámci konektivity sú tu k dispozícii štyri porty HDMI, bezdrôtové Bluetooth a Wifi pripojenie. Aby používateľ nemusel zakrývať káble v lište, alebo ich mal chaoticky rozmiestnené, je z televízora vedený priehľadný optický kábel, ktorý sa postará o takmer neviditeľné pripojenie k periférnym zariadeniam.

Spoločnosť Samsung pridala do svojho portfólia QLED televízorov nový model Q9 s obrovskou uhlopriečkou 88 palcov.

Rovnako ako ostatné modely televízorov Samsung QLED, aj 88 palcová Q9tka bola navrhnutá s tenkým rámom a veľmi tenkým profilom. Vizuálny zážitok môže podporiť aj špeciálny systém uchytenia televízora priamo na stenu.

Takáto zábava na veľkej obrazovke však bude aj o niečo viac stáť. Nový 88 palcový televízor Samsung QLED Q9 totiž dostal cenovku 20 000 dolárov. Spoločnosť Samsung tiež ponúka QLED televízory vo veľkostiach obrazovky 55, 65 a 75 palcov. Pre porovnanie, 55 palcový model Q7F QLED vyjde na oveľa prijateľnejších 2 500 dolárov.

Rovnako ako ostatné modely televízorov Samsung QLED, aj 88 palcová Q9tka bola navrhnutá s tenkým rámom a veľmi tenkým profilom.