Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Výber technologických zaujímavostí - Techpedia NEWS 47

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
30. 6. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V krátkom video bloku vám prinášame technologické zaujímavosti a inovácie, ktoré si pre nás prichystali vedci, vývojári a výrobcovia z celého sveta.

Ak niekto potrebuje vytlačiť trojrozmerný dlhý predmet, s bežnými 3D tlačiarňami to býva náročný proces, ktorý musí byť rozložený na niekoľko častí. Pomôcť by v takomto prípade mohla aj nová 3D tlačiareň BlackBelt, ktorá nahrádza klasický stacionárny priestor pre tlač dopravným pásom. Vďaka tomu umožňuje kontinuálne tlačenie aj poriadne dlhých 3D objektov, akými sú napríklad logá spoločností. Pás môže tiež poslúžiť pre sériovú výrobu menších objektov, ktoré sa zhromažďujú do zberného koša na jeho konci. Vymeniteľná tlačová hlava sa pritom dá nastaviť v rôznych uhloch, čo pomáha tvorcom pri komplexnej 3D tlači.

Nová 3D tlačiareň BlackBelt 3D je vybavená dopravný pásom, vďaka čomu je možné kontinuálne tlačiť aj dlhé objekty.

Ručný stabilizátor MiniRig môžu používatelia využiť pre nakrúcanie plynulých a neroztrasených videí zo svojho smartfónu alebo z akčnej kamery GoPro. Namiesto jednoduchého závažia však vývojári umiestnili na koniec tyče stabilizátora teleso s batériou, ktorá sa nabíja cez USB port. Vďaka tomuto riešeniu vznikol priestor pre ďalšie doplnky, ako je flexibilné prstencové LED svetlo s piatimi rôznymi nastaveniami úrovne osvetlenia a farieb, či statív, ktorého nohy sa rozkladajú zo spodnej časti batériového telesa. Poteší aj odnímateľné bezdrôtové diaľkové ovládanie a káblový mikrofón pre kompatibilné smartfóny.