Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Canon PowerShot SX730 HS: Kompakt s veľkým zoomom do vrecka

Canon PowerShot SX730 HS: Kompakt s veľkým zoomom do vrecka
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
10. 4. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Canon sa snaží dokázať, že kompaktné fotoaparáty zvládnu niektoré veci stále lepšie, ako dnešné smartfóny a predstavila tak nový fotoaparát PowerShot SX730 HS s poriadnym zoomom.

Najväčším lákadlom kompaktného fotoaparátu PowerShot SX730 HS je jeho objektív s 40x zoomom, ktorý umožňuje používateľom sa priblížiť k objektu tak, ako do kamera v smartfóne jednoducho nezvládne. Okrem toho predstavil Canon aj nový makro objektív pre DSLR fotoaparáty, ktorý sa vyznačuje LED svetlami okolo prednej časti prvkov objektívu.

Spoločnosť Canon predstavila nový kompaktný fotoaparát PowerShot SX730 HS

Canon PowerShot SX730 HS

 

Kompaktný fotoaparát PowerShot SX730 HS je v podstate určený pre používateľov, ktorí sú síce vo všeobecnosti spokojní s kvalitou obrazu z ich smartfónov, ale chýba im možnosť poriadneho priblíženia. Fotoaparát má ohniskovú vzdialenosť ekvivalentnú k optike 24 až 960 mm full frame fotoaparátu a do výbavy dostal relatívne malý 1 / 2,3 palcový CMOS snímač s rozlíšením 20,3 megapixlov.

Veľký 40 násobný zoom fotoaparátu umožní používateľom sa dostať rýchlo a blízko k fotenej akcii, no vyžiadalo si to aj isté kompromisy. Fotoaparát má variabilnú svetelnosť F3.3 – F6.9, čo obmedzuje množstvo dopadajúceho svetla pri telefotografických ohniskových vzdialenostiach. Rozsah citlivosti ISO 80 až 3200 je tiež pomerne malý v porovnaní so štandardnými modernými fotoaparátmi.

Kompaktný fotoaparát Canon PowerShot SX730 HS sa môže pochváliť 40 násobným zoomom

Obrazový procesor DIGIC 6 umožňuje maximálnu rýchlosť snímania 5,9 snímok za sekundu a fotoaparát je schopný nakrúcať videá v rozlíšení Full HD 1080p v rýchlosti 60 snímok za sekundu. Fotoaparát sa môže pochváliť výklopným displejom a bezdrôtovou konektivitou Wifi, NFC a Bluetooth. Jeho kompaktné telo s rozmermi 110 x 64 x 40 milimetrov pritom váži len 300 gramov.

Fotoaparát Canon PowerShot SX730 HS bude k dispozícii v júni za cenu 400 dolárov.

Kompaktný fotoaparát Canon PowerShot SX730 HS má výklopný displej a tiež aj podporu bezdrôtového prenosu cez Wifi, NFC a Bluetooth

Canon EF-S 35mm F2.8 Macro IS STM

 

Výrobca popri novom kompaktnom fotoaparáte tiež oznámil aj nový makro objektív s LED svetlami, ktorý vystupuje pod názvom Canon EF-S 35mm F2.8 Macro IS STM. Hoci to nie je prvý objektív Canonu so vstavanými LED svetlami, nová optika je navrhnutá pre použitie s DSLR fotoaparátmi Canon s bajonetom EF-S.

Zabudované LED svetlá, alebo ako ich Canon nazýva „Makro Lites“, sú rozmiestnené po jednom na každej strane objektívu a používateľ má možnosť ich ovládať nezávisle na sebe, zapínať alebo vypínať či nastaviť intenzitu dosvietenia malých objektov alebo pre minimalizáciu tieňov.

Objektív Canon EF-S 35mm F2.8 Macro IS STM bude dostupný tiež od júna za cenu 350 dolárov.

Makro objektív Canon EF-S 35mm F2.8 Macro IS STM