Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Bezdrôtový reproduktor Creative iRoar GO prináša prekvapivo bohaté ozvučenie

Autor:
Ľubo Straka
Zverejnené:
28. 2. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Mobilná hudobná zábava, tak v tomto štýle prichádza reproduktor iRoar GO z dielne singapurského výrobcu Creative. Už na prvý pohľad zaujme jeho elegantný dizajn, ktorý sa zároveň snúbi s odolnosťou voči vode, keďže má krytie IPX6.

Je to zrejme najmenší a najľahší reproduktor s piatimi meničmi na svete. Súčasťou systému sú teda dva kompaktné a výkonné vysokofrekvenčné meniče, zabudovaný subwoofer, a k tomu aj dve neblokované pasívne ozvučnice, ktoré optomalizujú basy. Malý reproduktor si pritom prináša až dva zosilňovače. Jeden sa sústredí len na výšky a druhý zosiluje hĺbky a stredy.

K zvukovej výbave iRoar GO patrí aj ekvalizér a tiež režim Roar, ktorý zvuk optimalizuje. Po technologickej stránke je pri ňom integrovaný digitálny algoritmus DSP procesora. Úzko spolupracuje so zosilňovačom a reproduktor to využíva na dosiahnutie takého zvukového výkonu, ktorý určite presahuje veľkosť tohto drobca.

Bezdrôtový reproduktor Creative iRoar GO

Reproduktor je vybavený technológiou Bluetooth, vďaka ktorej sa k nemu dajú pripojiť smartfóny, tablety či počítače. Môže tak slúžiť aj ako hands-free sada. Integrovaný mikrofón sa dá pritom využiť aj na záznam zvuku, čím sa z iRoar GO stáva diktafón. K zariadeniu sa však dá pripojiť aj ďalší externý mikrofón, čím sa z neho razom stáva zosilňovač na hovorené prejavy, napríklad na konferenciách.

Z iRoar Go sa však dá spraviť aj externá zvuková karta, pričom ho stačí prepojiť s notebookom, či stolným počítačom cez USB kábel. Rovnako sa dá reproduktor pripojiť aj k hernej konzole PlayStation 4. IRoar GO má navyše v sebe zabudovaný aj MP3 prehrávač, a tak stačí vložiť do jeho slotu microSD kartu alebo USB kľúč so skladbami.

No a na záver treba povedať, že zaujímavosťou je batéria, ktorá dáva zariadeniu život až na 12 hodín prehrávania hudby, no vďaka nej poslúži reproduktor aj na nabíjanie smartfónov, či tabletov.