Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Selfly: Vreckový dron, ktorý sa stane súčasťou vášho smartfónu

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
30. 1. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Veľa ľudí vyhľadáva malé drony s kamerou ako nástroj pre zaujímavé selfie zábery z inej perspektívy. A keď sa k tomu pridá ešte aj trocha inovácie pre uľahčenie prenášania dronu tak, aby nezaberal veľa miesta a zbytočne nezavadzal, je to o to lepšie. Práve tieto dve veci sa spájajú v novom drone s názvom Selfly, ktorý sa dokáže ukryť do obalu pre smartfón.

Dron Selfly je zaparkovaný v zadnej strane obalu pre smartfón, z ktorého ho stačí vytiahnuť, rozložiť vrtule a jednoducho vyhodiť do vzduchu. Selfly sa potom začne autonómne vznášať na mieste a v reálnom čase nakrúca videá priamo do sprievodnej aplikácie pre mobilné telefóny s operačným systémom iOS a Android. Pomocou aplikácie a Wifi pripojenia môže používateľ komponovať zábery a ovládať dron buď pomocou virtuálnych páčkových ovládačov na displeji alebo samotným nakláňaním smartfónu.

Nový dron Selfly slúži pre nakrúcanie obľúbených selfie záberov, pričom počas prenášania môže byť vložený v špeciálnom obale pre smartfóny

Dron s hrúbkou 9 milimetrov má v sebe zabudovaný 8 megapixlový fotoaparát, ktorý okrem fotenia dokáže nahrávať videá v rozlíšení 1080p pri rýchlosti 30tich snímok za sekundu. Batéria s kapacitou 650 mAh poskytne len okolo 5 minút letového času na jedno nabitie, takže používatelia budú musieť rýchlejšie komponovať svoje zábery.

Obal, ktorý slúži rovnako pre uloženie dronu a smartfónu používateľa, by mal byť kompatibilný so všetkými 4 až 6 palcovými telefónmi. Výrobca pripravuje špeciálne obaly vyhradené priamo pre smartfóny iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 7, iPhone 7 plus, Galaxy S6 Edge, Galaxy S6, Galaxy S7 Edge, Galaxy S7 a Nexus 6.

Dron Selfly sa z obalu pre smartfón jednoducho vyberie a je pripravený na použitie

Dron Selfly, ktorý sa vďaka obalu poľahky zmestí spolu so smartfónom do vrecka nohavíc, je súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať za finančnú podporu v sume 79 dolárov, samozrejme v prípade, že bude kampaň úspešná a všetko pôjde podľa plánu výrobcu. Maloobchodná cena za dron Selfly pritom bude 139 dolárov.

K dispozícii budú dve dve farebné verzie dronu Selfly spolu s obalom pre smartfóny