Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

S chladničkami LG sa odteraz už aj porozprávate!

S chladničkami LG sa odteraz už aj porozprávate!
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
4. 1. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť LG dnes počas prezentácie na veľtrhu CES 2017 predstavila svoju novú chladničku amerického typu LG Smart InstaView pre rok 2017. Zaujímavosťou tohto modelu je jeho rozšírená konektivita a schopnosť interakcie vďaka operačnému systému webOS a integrácii známeho hlasového asistenta Alexa od Amazonu.

Dvojdverová chladnička Smart InstaView má uhrančivý dizajn v čiernom prevedení a jej pravým horným dvierkam dominuje 29 palcový displej s rozlíšením Full HD. Ten predstavuje bránu do sveta internetu, kde používateľ okrem prezerania rôzneho obsahu si môže aj online objednať chýbajúce potraviny. Prostredníctvom displeja si vie prehrať obľúbenú hudbu, či video, pozrieť informácie o počasí a spustiť rôzne aplikácie. Všetko beží na operačnom systéme webOS, ktorý LG už nejakú tú dobu používa vo svojich Smart TV.

Chladnička LG Smart InstaView má 29 palcový dotykový displej, na ktorom beží operačný systém webOS

Operačný systém webOS prínáša aj ďalšie možnosti, ako sú interaktívne textové či obrázkové odkazy pre ďalších členov domácnosti priamo na displeji chladničky, ktoré nahrádzajú klasické papieriky. Chladnička vďaka prepojeniu s kalendárom môže dokonca popriať oslávencovi k jeho sviatku. Ďalšou zaujímavou funkciou je schopnosť sledovania stavu uskladnených potravín, pričom systém vie používateľa upozorniť na potraviny po záručnej dobe.

Na displeji chladničky LG Smart InstaView môžete zanechať textové či grafické odkazy pre svojich blízkych

Chladnička Smart InstaView však dokáže s vami komunikovať nielen cez displej, ale dokonca už aj hlasom, a to rovno v podobe integrovaného asistenta Alexa od spoločnosti Amazon. To znamená, že na základe vašich príkazov môže chladnička automaticky upraviť nastavenie chladenia. Takto si viete aj objednať chýbajúce potraviny, môžete požiadať o spustenie obľúbenej skladby, či sa spýtať na množstvo kalórií, ktoré obsahuje nejaká potravina.

Model chladničky LG Smart InstaView pre rok 2017 sa môže pochváliť integráciou hlasového asistenta Alexa od Amazonu

Šikovnou pomôckou, najmä pre zábudlivcov, sa môže stať aj integrovaná širokouhlá kamera, ktorá zachytí obsah chladničky a môže zaslať snímku priamo na mobilné zariadenie používateľa, ktorý tak môže aj počas nakupovania v obchode ešte skontrolovať, či na niečo predsa len nezabudol.

Cez používateľské rozhranie v chladničke LG Smart InstaView si môžete vybrať aj recept na kažý deň